Tartışma:İslam mitolojisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Islam bir din, peygamberi hz. Muhammed a.s. ve bu dinin kitabı kuran'ı kerim ise, peygamberden ve kuran'ı kerim'den çıkan her sonuç 'islam', peygamber ve veya kuran'ı kerim ile ilgisiz herşey islam dışıdır. Buna göre ; - 'islam mitolojisi' olarak adlandırılmış şey, şüphesiz olarak islam dışıdır çünkü halihazırda 'islam' vardır. - islam'ın yaklaşık olarak 1400 yıllık bir tarihi vardır, fakat 'islam mitolojisi' terimi 5 yıldan eski hiçbir kaynakta yer almamış, daha önce bahsedilmemiş ve duyulmamıştır.

Bu başlık ve 'islam mitolojisi' terimi, hiçbir yenilik, bilimsellik taşımamakta ve sadece 'islam' ı 'islam mitolojisi' başlığı altına taşımak amacı gütmektedir.

Durumu izah eden bir örnek vermek gerekirse ; mustafa kemal ; 1881 yılında selanik'te doğdu. mustafa kemal mitolojisi : mustafa kemal 1881 yılında selanik'te doğdu.


Vikipedi, masraftan ve en önemlisi varoluş nedenine aykırı bir amaç taşıyan bu yükten kaçınarak başlığı silmelidir.

İslam mitolojisinin tarihsel adı israiliyattır. Ancak bu terim bütün mitolojik söylemleri kapsayan, bilimsel bir adlandırma olmadığı için, yakın zaman islam bilimciler tarafından, referans olarak verilen kaynakta da görülebileceği gibi daha kapsamlı ve bilimsel bir isimlendirme ile islam mitolojisi deyimi uygun görülmektedir. Bu çalışmaların kötü amaçlı olarak yorumlanması nesnel-bilimsel bir yaklaşım olarak görülemez.Zohak (mesaj) 12:06, 25 Şubat 2013 (UTC)

Aynen katılıyorum. Çok gereksiz bir madde (aynı zamanda kategori). İsrailiyat ile karıştırılıyor. hacitalhamesaj at 22:47, 18 Temmuz 2014 (UTC)
Mitoloji sözcüğü gayet açık. Madde gereksiz değil. TBA açısından bulunması gerekli--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 23:11, 18 Temmuz 2014 (UTC)
Madde gereklidir, İslam her din gibi bir mitoloji unsurudur. Mitler evrenin oluşumunu, doğayı, yaşamı açıklamayı hedefleyen düşünce sistemleri bütünüdür, bu açıdan yanlış bir ifade yok ortada. --Avonrepus (mesaj) 19:38, 19 Aralık 2014 (UTC)

Taraflılık ve başlık[kaynağı değiştir]

Bu şablonları koyanlar neyin nasıl olması gerektiği konusunda kendi düşüncelerini de yazarlarsa daha faydalı olur.AngelusMSJ 07:30, 2 Eylül 2013 (UTC)

"Doğaldır ki başta tüm Ortadoğu ve komşuluk ilişkileriyle Hint, İran, Anadolu, Mısır ve İslamın yayılmış olduğu tüm coğrafik bölgelerin inançları ve mitleri birtakım adaptasyonlar ile İslamileştirilmiş olsun. Mitolojik konular İslama toplumunda ortaya çıkan özgün konulardan oluşabildiği gibi, İslam toplumu tarafından yeniden yorumlanmış paylaşılan mitlerden de oluşabilmektedir." ifadesi kaldırılmadan düzenlenmeli. Tarafsızlığı bozmadan uygun bir üslup gerekli.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 22:27, 18 Temmuz 2014 (UTC)