Tartışma:İnce Memed I

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Satirdan kahraman tarafından 5 ay önce Madde adı başlığına
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İnce Memed aslında hikâyede göz önünde bulunan karakteri ağalık sistemine baş kaldıran bi eşkiyadır. Ama işin gerçek boyutu halkın İnce Memedlik fikri. ince memedlik yoksul yardımcısı ağalığın zulmün baş gösterdiği yerlerde bir "yeter" çağrısıdır. halk İnce Memed'i gözünde böyle yaşatmış, kan can vermiş ve içindeki kurdu canlandırma kapısı olarak görmüş. içindeki hür kurdu, içindeki güçlü ve kafa tutan kurdu, içindeki korkusuz kurdu açığa çıkarma kapısı...

ibaresini, öznel bir değerlendirmeye yer verdiği için çıkarıyorum. Gerekirse "romanın olası inceleme biçimleri" gibi bir başlık açılarak, üslup bakımından yeniden yazılmak şartıyla maddeye eklenebilir. --Ogniem 07:05, 12 Haziran 2009 (UTC)

ogniem bu maddeyi niye çıkarmış bilmiyorum bence gayet ansiklopedik bir içerik olmuş ben maddenin konusu kategorisine takıldım romanda anadolu halkının cahilliğinden geri kalmışlığından bahsediliyormuş defalarca okumama rağmen bende hiç böyle bir izlenim yaratmadı yoksulluklarından söz ediliyorsada bence (konusu) kategorisi değişmeli saygılar88.224.182.133 18:29, 16 Ekim 2011 (UTC)

Madde adı[kaynağı değiştir]

Kitabın orijinal adı İnce Memed I mi yoksa sadece İnce Memed mi? Sanki İnce Memed II'nin yayımlanmasından sonra icat edilmiş gibi duruyor şimdiki adlandırma. --Myrat ileti 15:23, 3 Ocak 2012 (UTC)

  • Bu çok eski, ilgisiz kalmış tartışmayı yeniden canlandırmak durumundayım. Eser, kitabın ilk cildiyle ilgili. Hâliyle serinin bütününü kapsayan bir başlık olarak İnce Memed ismini almamalı. Bu içerik "İnce Memed I" maddesine taşınıp burası da İnce Memed (seri) maddesinin aktarıldığı bütün ciltlerin toplanma alanı olmalı. ----Satirdan kahraman (mesaj) 13.37, 2 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla