Tartışma:İbrahim Tevfik Efendi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen VPBanner şablonu yerine Tartışma şablonunun |proje= parametresini kullanınız.

Kim kimin oğlu karıştırılmış gibi aynı kişiden iki tane var birisi Abdülmecid'in torunu diğeri II. Abdülhamid'in oğlu bu adam hangisi. Eğer burada yazansa Mehmet Burhanettin Efendi sayfasında yanlışlık var. --xrazymesaj 05:28, 19 Ocak 2012 (UTC)

mehmet burhaneddin efendi[kaynağı değiştir]

arkadaş iki sayfada doğru yanlış bir bilgi yok ama sen anlamakta güçlük çekiyorsun galiba.iki tane mehmet burhaneddin efendi yok bir tanesi burhaneddin efendi.hem abdülmecidin torunu ile 2.abdulhamidin oğlu aynı kişi oluyor sen abdülmecidin oğlu burhaneddin efendi demek istedin herhalde.iyice araştırmadan önüne gelen sayfaya yazı yazma kelimeleri tek tek oku ondan sonra yaz yazacaksan.

İKİ MEHMET BURHANEDDİN var

Burada adı geçen Mehmet Burhaneddin Efendi Büyük olanı yani I.Abdülmecid'in tahta geçmeyen oğludur. Kardeşi II.Abdülhamit Burhaneddin Efendi'yi çok sevdiği için kendi oğluna da Mehmet Burhaneddin adını koymuştur. II. Abdülhamit'ten sonra kardeşleri önce V. Mehmet Reşat, sonra VI. Mehmet Vahidettin geçmiş sonra da Osmanlı İmp. Sona ermiştir. İktidar olamayan Abdülmecid'in oğlu (Büyük) Mehmet Burhaneddin Efendi'dir. Dr. Kemal Doğan