Tartışma:Ülkelerin yerel isimleri listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Listenin alfabetik sırasının Türkçe hallerine göre yapılması daha doğru olmaz mı? İngilizce maddede sıralama İngilizcelerine göre yapılmış. Böyle olunca mesela Finlandiya iki kere(İsveççesi F harfinde, Fincesi S harfinde) yazılmış ve bu iki yazım birbirinden ayrı ayrı yerlerde duruyor. Ayrıca Finlandiya'nın Fincesinin S ile başladığını bilmeyen birisinin bunu bulabilmesi için tarayıcısında Finlandiya kelimesini aratması gerek. Türkçe Vikipedi'nin Türkçe bilen insanlara hitap ettiğini varsayarsak listeleme şeklinin değişmesi gerek.–hcagri mesaj 11:24, 14 Kasım 2011 (UTC)

Öyle olması gerek, haklısın. İngilizce Vikiden çevrilmiş herhalde, öyle kalmış.--Rapsar da ne ki? 12:31, 14 Kasım 2011 (UTC)
Bir de şu maddeyle birleştirilebilir. Üstteki çizilen yorum, bu madde için geçerli :)--Rapsar da ne ki? 12:33, 14 Kasım 2011 (UTC)
Evet aslında diğer madde buradaki bilgileri de kapsıyor gibi görünüyor. Bence birleştirilmesi uygun olabilir. Fakat orada da İngilizcelerinin ayrıca yazmasının gereği yok sanki. Bir de bu maddenin İngilizcesinin şu anki sürümü bu şekilde değil diğer -başkentlerin olduğu- maddenin formatında. Ama İtalyanca, Portekizce maddeler de buradaki şekilde. Belki de İngilizce maddenin eski bir sürümünden çevrilmiştir hepsi bilemiyorum.–hcagri mesaj 12:40, 14 Kasım 2011 (UTC)