Tartışma:Öykünücü

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yazılım (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yazılım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yazılım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Emülatör - Öykünücü[kaynağı değiştir]

Maddenin adı 2008'den 2016'ya kadar "Öykünücü" iken son değişiklik ile "Emülatör" olarak değiştirilmiş. Öykünücü kelimesi de bilinirliği olan kullanılan bir kelime. Bir kaç örnek verelim (sayfalarda "öykünücü" sözcüğünü aratınız):

ayrıca;

TDK'nın Güncel Türkçe Sözlüğünde "öykünmek" şöyle açıklanmış:

Birinin yaptığı gibi yapmak, birine veya bir şeye benzemeye çalışmak, taklit etmek
"Ölçümüz ve ölçütümüz, varsa yoksa Batı. Batı'ya öykünüyoruz." - T. Dursun K

Yani kısacası bir şeyi "taklit etmek, benzemeye çalışmak" anlamına geliyor, yani tam anlamıyla yaptığı işi karşılıyor.

Google Trend'de "emülatör" kelimesinin aranma istatistiklerine baktığımızda yıllardır düşüşte olduğunu ve son aylarda neredeyse Trend verilerinde görünmeye yeterli olmayacak kadar düşük seviyelere indiği görülüyor. Öykünücü kelimesini aratığımızda yeterli arama hacmi olmadığı için henüz sonuç vermiyor.

Önümüze gelen her yabancı kökenli kelimeye Türkçe bir karşılık yazalım diyecek değilim ancak "emulator" denilen kelimenin net bir Türkçe karşılığı var ve ciddi şekilde kullanılıyor, Microsoft bile yerelleştirme çalışmalarında "emulator" yerine "öykünücü" kullanıyorken biz neden Emülatör'de ısrarcı olalım. Bu arada bu sayfada ne kullanırsak Kategori:Emülatörler, Kategori:Terminal emülatörleri, Kategori:Oyun sistemi emülatörleri sayfalarında da aynı şeyi kullanmamız gerekecek, ortak bir karar alıp "öykünücü'ye geri dönemezsek ortalık emülatör kaynayacak :) Görüşlerinizi rica ederim. --Fsandlinux (mesaj) 17:56, 16 Ocak 2016 (UTC)

Önceki iletimin üzerinden bir buçuk ay zaman geçti, olumlu ya da olumsuz bir görüş alamadık. Yukarıda belirttiğim gerekçelerde dolayı başlığı önceki halini geri getirdim, bilgilerinize. --Fsandlinux (mesaj) 20:05, 3 Mart 2016 (UTC)