Tartışma:Çin (bölge)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

barut ve matba uygur türklerine ait olan keşiflerdir. Çinliller herşeyi kendisi yapmış gibi gösteriyor.Çin'de 56 dan fazla millet bulunmaktadır.Bu millerlerin kendine özgü kültürü ve tarihi vardır. Bir çok yenilikler ve uygarlıklar bu milletlere aittir. Bu imzasız yazı 85.107.83.158 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. ayrıca pirinç türkiyedede yetiştirilir hatta türkiyede sinop ve kastamonunda çok sayıda pirinç(çeltik)üretilir.

"Çin ü Maçin" (Çin ve Maçin) tabirinde Maçin, güney Çindir. "Çin" ise bildiğimiz Çin değildir! Kuzey Çindir. Kin Hanedanı (1115-1234)ndan gelmektedir. Diğer yazılımı "Jin" (okunuşu: Cın, anlamı: altın), Moğolca "Altan" hanedanı, Kaynak: W.Eberhard'ın Çin Tarihi Kin Hanedanı (1115-1234) sayfasında Jin ve Song (Maçin) hanedanlarının yönettiği ülkeler görülebilir. Cın Farsçaya (ve Türkçeye) Çin ile karıştırılarak Çin biçiminde geçmiştir. Maçin (Manzi)蠻子 için ise Çin yazısının anlamlarını gösteren şu siteye bakılabilir: [1] Böri 13:00, 15 Kasım 2009 (UTC)

Maçin haritası[kaynağı değiştir]

[2] Böri 09:56, 23 Kasım 2009 (UTC)

Çin Halk Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

Wikipedide Çin'i aratanların büyük çoğunluğu ÇHC sayfası için aratıyor fakat bu sayfaya yönlendiriliyor. Bu duruma bilen birisi çözüm getirmeli artık. 85.98.98.247 16:31, 21 Şubat 2015 (UTC)


Bahsettiğiniz konu konsensus gerektiriyor.

  • Fransızca ve İngilizce Vikipedide Çin sözcüğü ÇHC'ye yönlendirilmiş ve bu durum sizin dediğiniz avantaja sahip, yani pek çok kişi aslında ÇHC'yi aratıyor; ama gördüğüm kadarıyla bu yönlendirmeler ilgili Vikilerde tartışmalı.
  • Almanca Vikipedi'deki durum bizdeki ile aynı, yani Çin sayfası Çin medeniyetinden bahsediyor, siyasi sınırlardan değil. Bu durum teknik olarak daha doğru ve muhtemelen tba açısından da daha uygun ama pratikte sorunlu.

Belki Çin sayfasını anlam ayrımı yapıp bu sayfada olası maddeleri listeleyebiliriz. Diğer arkadaşların düşüncelerini de duymak isterim bu konuda.--Abuk Sabuk 18:57, 21 Şubat 2015 (UTC)

  • Destek Destek Ben destekliyorum. Öyle aramalarda daha pratik olur bence de. Bu sayfadaki bilgiler de Çin Medeniyeti ile ilgili bir sayfaya taşınabilir.--Ghetto (mesaj) 18:55, 27 Mayıs 2015 (UTC) Çin sayfası da yönlendirme ile ÇHC'ye yönlendirilirse sorun çözülür. Bu arada anonim olarak öneriyi ben yapmıştım onu da belirteyim.--Ghetto (mesaj) 15:12, 2 Haziran 2015 (UTC)

Çin Halk Cumhuriyetine taşınsın[kaynağı değiştir]

Ben Çin ile ilgili arama yaparken buraya geldim. Amacım Çin Halk Cumhuriyetine bakmaktı.

Tayvan yetkilileri gibi Çin Halk Cumhuriyetini ulaşılmaz hale getirmeye çalıştınız galiba? Bu durumu düzeltmeniz PRC'nin yani insanların aradıklarını bulmasını daha kolay sağlayacaktır. İngilizce sayfada da China sayfası Çin Halk Cumhuriyeti.

Vikipedi'de Almanya bölümünün adı neden "Almanya Federal Cumhuriyeti" değil dimi? Sadece Almanya. Bu yüzden Çin Halk Cumhuriyeti "Çin" olarak Vikipedi'de geçmeli.

Teşekkürler. --Yeşil9us (mesaj) 14:51, 28 Temmuz 2015 (UTC)