Tartışma:Çağdaş sanat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tanım meselesi ve ötesi[kaynağı değiştir]

İngilizce wiki, çağdaş sanatı "çağımızın sanatı", yani son zamanlarda ortaya konan sanat olarak tanımlamış, zaman geçtikçe de bugünün çağdaş sanatının, tanım gereği, zaman geçtikçe "tarihi" olacağı, çağdaş olmayacağını belirtmiş. bunun makul bir tanım olduğunu düşünüyorum, çağdaş sanat kendisi bir akım olmaktan çok günümüzdeki akımların ve ruh hallerinin, tartışmaların bütününe işaret ediyor. tanımı da buna göre yapmalıyız bence. Özellikle tanımı sadece bir başka dönem olan modern sanat üzerinden yapmak işlevsel değil, zaten başka bir dönemi kötülemek bir dönemi anlatmanın yolu olamaz. şu anda mevcut olan yazı çağdaş sanatı anlatmaktan, tanımlamaktan ziyade yazarının sanat anlayışını dışa vuruyor, modern sanat karşısında ufak bir savunmasını yapıyor. 85.235.91.68 09:13, 3 Mayıs 2007 (UTC)

şu anda "çağdaş sanat" veya "çağımızın sanatı" denilen şeyin ilerde çağdaşlığını yitireceği kesin, ancak bir şekilde bu sanatın karakteristik özelliklerini de belirtmek gerektiğinden modern sanat ile karşılaştırmasını yapmıştım. elbette istemeyerek de olsa modern sanat karşısında kendini savunma havası estiriyorsa tekrar elden geçirilmelidir yazı, konuyla ilgilenenler katkıda bulunurlarsa bu işler kolaylaşır.. bu arada ben de kaynak göstermemiş olduğumu farkettim; biraz daha derli toplu hale getirmeye çalışacağım ama dediğim gibi yazıda değişiklik yapmaktan çekinmeyin.. :) --spAs 13:19, 3 Mayıs 2007 (UTC)