Tartışma:İslam'da cinsiyet ayrımı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyoloji (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


bakara 228, nisa 34 ve nisa 128-aile içi sıkıntılarda cinsiyete göre iş yapmak[kaynağı değiştir]

bakara 228, diyanet gov tr: ﴾228﴿ Boşanan kadınlar kendi başlarına (evlenmeksizin) üç âdet süresince beklerler. Allah’a ve âhiret gününe iman ediyorlarsa, Allah’ın rahimlerinde yarattığını gizlemeleri onlara helâl olmaz. Eğer taraflar arayı düzeltmeyi istiyorlarsa kocaları, onları kendilerine geri çevirme hususunda başkalarından daha ziyade hak sahibidirler. Kadınların, mâkul ve meşrû ölçülerde ödevlerine denk hakları vardır; erkeklerin ise onların üzerinde bir dereceleri mevcuttur. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

iyi bakın: ""erkeklerin ise onların üzerinde bir dereceleri mevcuttur."". başka yazıya gerek yok

- nisa 34, diyanet gov tr: ﴾34﴿ Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

nisa 128, diyanet gov tr: ﴾128﴿ Eğer bir kadın kocasının kötü muamelesinden yahut yüz çevirmesinden endişe ederse aralarında bir uzlaşmaya varmalarında onlara günah yoktur ve sulh daha hayırlıdır. Nefisler de cimriliğe meyillidir. Eğer güzel davranır ve Allah’a itaatsizlikten sakınırsanız bilin ki Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

burası daha daha ilginç. aile içi sıkıntılarda kadına ve erkeğe farklı önerilerde bulunuyor ve cinsiyete göre iş yapıyor "allah".

nisa 34'e bakalım, ""(Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara... ...ve onları dövün."". burada paranteze bakmayın. kur'an'da parantez yoktur. kuranmeali.com ve quran.com'daki ingilizce ve türkçe çeviriler ile de teyit edebilirsiniz bu durumu. evlilik hukuku falan demez. çıtını bile çıkaramaz anlicanız. işte, çıtını bile çıkarırsa git döv diyor en sonunda. bakın, birazcık adaletliymiş "allah". hemen dövdürtmüyor.

peeeeeeeki, aile içi sıkıntılarda kadına karşı erkeğe "onu döv" dediğini öğrendik. şimdi kadına ne diyormuş???

nisa 128'e bakalım, gerçi alıntı yapmicam, komple okuyun işte. git uzlaşmaya var diyor eğer erkeğin sana kötü muamele ediyorsa. yani "sus, otur oturduğun yerde. o seni dövebilir, sen de sesini bile çıkartamazsın. hatta o seni terkedebilir, uzlaşmaya vardırtabilir." diyor.

-:-

işte islam'ın içindeki cinsiyet ayrımı. bu yazdıklarımı da VP:KÜRSÜ diye sansürleyemezsiniz. gayet madde ile ilgili bir konu ve maddede bu konular yok! eklenmeli! ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 22.18, 11 Nisan 2022 (UTC)Yanıtla

ve.. daha yalnızca bir yudum içtik. dibine gelmedik. ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 22.19, 11 Nisan 2022 (UTC)Yanıtla
@Mustafa MVC sizi yukarda gördüm, ne düşünüyorsunuz? ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 22.21, 11 Nisan 2022 (UTC)Yanıtla
Yukarıdaki mesaj Vikipedide kısmen yeni ve politikalara aşina olmadığım bir döneme aittir. Orda olmamasını uygun görüyor ve kaldırıyorum.
Bahsettiğin ayetler hakkında birçok açıklama mevcut. Dini konularda fikir ayrımı meydana geliyor ve bunlar çoğu zaman bir sonuca varmayan anlamsız tartışmalardan oluşuyor. Bende böyle bir tartışmanın içinde bulunmak istemem. @Modern primat MVCmsg 22.34, 11 Nisan 2022 (UTC)Yanıtla
maddede karşıt düşünceler aynı anda bulunabilir. cevapladığınız için sağolun. iyi vikiler. iyi geceler.. @Mustafa MVC ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 22.42, 11 Nisan 2022 (UTC)Yanıtla
@Modern primat Bende sizinle aynı fikirdeyim, farklı renkler daha hoş olacaktır. Prensip olarak bu tür tartışmalara katılmıyorum sadece. İyi vikiler iyi geceler... MVCmsg 22.45, 11 Nisan 2022 (UTC)Yanıtla