Tahsin Ocaklı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tahsin Ocaklı
2024'te Tahsin Ocaklı
Türkiye Büyük Millet Meclisi
28. Dönem Milletvekili
Görevde
Makama geliş
2 Haziran 2023
Seçim bölgesi 2023 - Rize
Kişisel bilgiler
Doğum 1959 (64-65 yaşında)
Ardeşen, Rize, Türkiye
Milliyeti Türk
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
(2004-günümüz)
Evlilik(ler) Selma Ocaklı
Çocuk(lar) 2
Bitirdiği okul İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi
Mesleği İnşaat Mühendisi, Siyasetçi
Dini İslam
Resmî site tahsinocakli.com

Tahsin Ocaklı (d. 1959, Ardeşen, Rize), Türk yüksek inşaat mühendisi ve siyasetçidir. Haziran 2023'ten bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Rize Milletvekili olarak görev yapmaktadır.[1]

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tahsin Ocaklı, Rize'nin Ardeşen ilçesinde Laz asıllı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Hayatının ilk dönemlerini Ardeşen'de geçiren Ocaklı, eğitim yolculuğuna Ardeşen'de başladı, aynı zamanda Ardeşen'de ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamladı. Lise öğretimi için İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer alan Kadıköy Ticaret Lisesi'nde eğitimine devam etti. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İstanbul'da altyapı ve üstyapı projelerinde yönetici pozisyonlarında görev aldı.

Amatör olarak müzikle de ilgilenerek Doğu Karadeniz müziğine ve kültürüne eserler kazandırdı. Dernekler, vakıflar ve sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı.

Evli ve iki çocuk babasıdır, aynı zamanda Lazca'yı anadili gibi konuşabilmektedir.[2]

Doğu Karadeniz'in çay tarımı ve doğal varlıkların korunması, sürdürülebilir değerlendirilmesi, yerel yönetimlerin ekonomik gelişmesi, yerel kalkınma ve yerel mimari konularında çalışmalarda bulundu. Yıllarca Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısı altında siyaset yaptı. Partinin pek çok kademesinde yönetici ve adaylık süreçlerinde yer aldı. 2023 yılında Cumhuriyet Halk Partisi listesinden Rize Milletvekili seçildi.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". www.tbmm.gov.tr. 8 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2024. 
  2. ^ "CHP Rize Milletvekili Adayı Ocaklı: 'Çayda Kota Sorununu, Özel Sektöre Mahkumiyet Meselesini Ortadan Kaldıracağız' - Son Dakika". web.archive.org. 14 Mayıs 2023. 14 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2024. 
  3. ^ "Tahsin Ocaklı". Tahsin Ocaklı. 9 Temmuz 2017. 8 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]