Tahitian Treat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tahitian Treat
TipMeşrubat
ÜreticiDr Pepper/Seven Up
İlk üretim yılı1907
Son üretim yılı1980

Tahitian Treat, kafeinsiz ve meyve püresi aromalı olan punch meşrubattır. İçecek 1900'lerde yaratıldı. Tahiti davranışı ilk kez 1907 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde pazarlandı ve Kanada'da da satıldı.

Tahitian Treat, Dr Pepper/Seven Up tarafından ABD'de satılan bir meşrubat ürünüdür. Dağıtım için ana şirketi Coca-Cola'dır ve aslen Canada Dry tarafından üretilmiştir.[1]

Tadı karbonatlı bir Hawaiian Punch'a benzer ve kiraz 7 Up ve meyve punchının kombinasyonu ile aynı tada sahip olduğu düşünülüyor. Tahitian Treat’in çoğu gazlı içecekden daha az karbonatlandığı söylendi. İçki çoğu bölgede bulmak biraz zor olsa da, Amerika Birleşik Devletleri'nde Walmart ve Walgreens gibi mağazalarda bulunabilir.

Kanada'da, Canada Dry (şu anda Cadbury Beverages Canada Inc. veya Canada Dry Motts'a ait) tarafından üretildi ve C-Plus etiketi altında ilk önce "Tahiti Treat" ve daha sonra "Fruit Frenzy" olarak yayınlandı.

Her ne kadar Tahitian Treat'in popülaritesi Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da en yüksek olsa da, aslında Sisam Adası'nda icat edildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]