Türkân Arıkan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Türkan Turgut Arıkan
Türkiye Büyük Millet Meclisi
17. Dönem Milletvekili
Seçim bölgesi 1983 – Edirne
Kişisel bilgiler
Doğum 1930
Köşk
Partisi Anavatan Partisi
Vatandaş Partisi
Doğru Yol Partisi
Bitirdiği okul İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü (PhD)

Türkan Turgut Arıkan (d. 1930, Köşk), Türk akademisyen ve siyasetçi.

1968 yılında İstanbul Özel Gazetecilik Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü ve ABD Michigan Üniversitesi İngilizce Okulu'nda akademik öğrenimini sürdürmüştür. Oklahoma State Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde işletme alanında yüksek lisans yaptı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde doktora yaptıktan sonra aynı üniversitenin İktisat Fakültesi'nde Doçentlik unvanını elde etti. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi Öğretim Üyeliği; Siyasal Bilimler Fakültesi, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu ve Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Görevliliği yapmasının yanı sıra yazarlık, Vatandaş Partisi Kurucu Üyeliği, TBMM XVII. Dönem Edirne Milletvekilliği yapmıştır. Bir çocuk annesidir.[1]

TBMM XVII. Dönem İzmir milletvekili Vural Arıkan'ın kardeşidir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 31 Ekim 2012. 15 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2013. 
  2. ^ Esma Çakır (23 Mayıs 2004). "Başbakan'dan aldığı tazminatı TSK'ya bağışladı". hurriyet.com.tr. 7 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2020. 

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]