Still 17

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Still 17
30 But 17
Thirty But Seventeen
Tanıtım posteri
TürRomantik komedi
YazarJo Sung-hee
YönetmenJo Soo-won
Başrol
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı32
Yapım
Yönetici yapımcı
  • Moon Seok-hwan
  • Oh Kwang-hee
Gösterim süresi35 dakika
Yapım şirketiBon Factory Worldwide
Dağıtımcı firmaSBS
Yayın bilgileri
KanalSBS
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Ses formatıDolby Digital
Yayın tarihi23 Temmuz 2018 (2018-07-23) - 18 Eylül 2018 (2018-09-18)
Dış bağlantılar

Still 17 (Korece서른이지만 열일곱입니다, romanizeSeoreun-ijiman Yeor-ilgob-imnida) Shin Hye-sun, Yang Se-jong ve Ahn Hyo-seop'un oynadığı 2018 Güney Kore televizyon dizisidir. SBS'nin Pazartesi ve Salı günleri saat 22:00'de (KST) 23 Temmuz - 18 Eylül 2018 tarihleri arasında 32 bölüm boyunca yayınlandı.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Gong Woo-jin (Yang Se-jong), sahne tasarımcısı olarak çalışan 30 yaşında bekar bir adamdır. 13 yıl önce yaşadığı travma nedeniyle başkalarıyla ilişki kurmak istemiyor. Woo Seo-ri (Shin Hye-sun) 17 yaşındayken komaya girdi. On üç yıl sonra, komadan uyanır, ama şimdi 30 yaşındadır. Gong Woo-jin ve Woo Seo-ri birbirlerine karışır ve birbirlerine aşık olurlar.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir kaza nedeniyle hayalleri yıkılan hevesli bir kemancı. 17 yaşındayken bir otobüs kazası geçirdi ve 13 yıl sonra komadan uyandı. Şu anda 30 yaşında olmasına rağmen hala 17 yaşında olduğunu hissediyor. Onu ziyarete gelmeyen amcasını ve teyzesini arıyordu ve hatta Seo-ri'nin onlarla birlikte yaşadığı evlerini bile sattılar. Daha sonra geçmişlerinden habersiz Woo-jin'e karşı hisler geliştirir.
Bağımsız ve uzak bir davranış sergileyen bir sahne tasarımcısı. Kulaklık takmak, müşterilerin kendisiyle iletişim kurmasını engellemek ve belirsiz bir kişilik giyerek ve genellikle sadece sosyal ipuçlarını görmezden gelmek gibi etrafındakilerle ilgilenmekten kaçınmak için büyük çaba harcar. Mesleği nedeniyle, halka açık yerlerde rastgele öğeleri bir ölçüm bandı ile ölçme alışkanlığı geliştirmiştir.
Gençken, ödünç alındığını bilmediği üniforma isim etiketi nedeniyle No Soo-mi olarak adlandırıldığını öğrendiği bir kıza aşık oldu. İlk etkileşimlerinin olduğu gün, birkaç ölümle sonuçlanan kiz bir kazaya karıştı. Woo-jin, başına gelenler için kendini suçluyor ve bu yüzden gelecekte başkalarıyla hiçbir şekilde ilgilenmemeye karar verdi. Daha sonra Seo-ri'ye karşı hisler geliştirir ve geçmişte onun için gerçekte kim olduğunun farkında değildir.
Woo-jin'in anne tarafından yeğeni. Almanya'da doğdu ve Almanya'da doktor olan ebeveynleri sayesinde 10 yaşına kadar orada yaşadı. Çok fazla sevgiyle büyüdü, bu yüzden iyimser ve neşeli biridir. Şu anda Taesan Lisesi kürek kulübü kaptanıdır ve yetenekleri ülkenin lise kulüpleri arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Cesaret ve sıkı çalışma ile donatılmış, doğuştan gelen bir sporcu. Seo-ri'ye aşık olur.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Gong Woo-jin çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dövüş sanatlarında yetenekli ve her zaman yaptığı işe odaklanmış usta bir bayan, aynı kıyafetleri giymesine ve 40'lı yaşlarında olmasına rağmen modern büyüleyici görünümlere sahip. Garip bir kişiliği var. Aynı zamanda Gong Woo-jin ve yeğeninin ikamet ettiği evin temizlikçisidir. Onu 13 yıl önceki kazayla dolaylı olarak ilişkilendiren bir sır saklıyor.
Yoo Chan'ın en iyi arkadaşı ve Taesan Lisesi kürek kulübü üyesi.
Yakışıklı bir çocuk. Yoo Chan'ın en iyi arkadaşı. O iyi ve neşelidir. Sporcu olmayan ve sürekli görünüşüyle ilgilenen biridir ve Deok-su ile Woo-jin'in evine girip çıkar ve dünya hakkında hiçbir şey bilmeyen Seo-ri'nin güvenilir bir tarafı ve arkadaşı olur.
Woo-jin'in ablası ve Chan'ın annesi. Woo-jin ile oldukça çok büyük yaş farkı var. Bir cerrahtır. Almanya'da bir tıp fakültesinde okurken kocasıyla tanıştı ve yirmi üç yaşında Chan'ı doğurdu. Bir Alman hastanesinde çalıştıktan sonra, dokuz yıl önce Seul'e döndü ve kocasıyla birlikte özel bir klinik açtı. Ancak, hayatının amacı olan uzun vadeli bir tıbbi gönüllü projesine başlar ve Chan'ı Woo-jin'den sorumlu tutar ve Afrika'ya gider.

Gong Woo-jin'in Sahne stüdyosu üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sahne tasarım şirketi "Chaeum"un CEO'su. Kendine güvenen ve havalı bir kişiliğe ve sofistike ve şehvetli bir moda anlayışına sahiptir. Yüksek topuklu ayakkabılar giyen ve motosiklet süren sert bir kadın. Almanya'da Woo-jin ile aynı üniversitede sahne tasarımı okudu ve yıllardır Woo-jin ile çalışıyor.
Sahne tasarım şirketi 'Chaeum'un en genç üyesi ve bir ruh hali yaratıcısı. Boynuna her zaman büyük kulaklıklar takan neşeli bir genç adam. Sevecen ve zekalıdır ve Woo-jin ile Hee-soo arasında arabulucu rolünü oynar.

Woo Seo-ri çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir nöroloji asistanı. Seo-ri'nin çocukluk arkadaşı ve ona aşıktır. Akrabalarının nerede olduğunu bilen tek kişidir.
Kore'nin en iyi sanat ve keman öğrencisi. Doğru performansı ile çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı. Şimdi, 13 yıl sonra, Tae-rin Viyana okulundan "Lin Kim" adı altında çalışan ünlü bir kemancı. İyi bir görünüme, becerilere ve hatta Seul Müzik Üniversitesi'ndeki en genç profesörün unvanına sahip. Hayatı, her şeye sahip olduğu için sağlam görünüyor.
Seo-ri'nin dayısı. Seo-ri'nin annesi ve kız kardeşi olan Kim Hyun-jin ve kayınbiraderi Woo Sung-hyun'un 16 yıl önce ölümünden sonra, Seo-ri'yi devraldı ve büyüttü. Yirmi dokuz yaşındayken, evliliğinin ilk yılında, on dört yaşındaki bir yeğenine bakmak kolay değildi. Ancak, Seo-ri'nin ebeveynlerinin yokluğunu hissetmediğinden emin olmak için elinden gelen her şeyi yapan ve onu gerçek bir kızı ve arkadaşı gibi yetiştiren tatlı ve komik bir dayıydı.
Seo-ri'nin teyzesi ve Hyun-gyu'nun karısı. 27 yaşındayken, hala yüksek lisans öğrencisiyken ve evliliğinin ilk yılında, yeğeni Seo-ri'nin sorumluluğunu üstlenmek için yalnız bırakıldı. Seo-ri'nin arkadaşı gibi olan bir teyzeydi ve aynı zamanda Seo-ri'nin kemanı konusunda da hevesliydi ve uluslararası yarışmalara eşlik ediyordu. Ancak, Seo-ri bir kazada bilincini kaybettikten bir süre sonra, bir nedenden ötürü, aniden ölür ve bilinçsiz Seo-ri'yi hastanede bırakır.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seo-ri'nin annesi. Üniversitede keman dalında okurken, Alman Ulusal Müzik Üniversitesi'nin yüksek lisans okuluna kabul edildi ve Avrupa sahnesinde performans göstermeyi planladı. Ancak aniden, Seo-ri'ye hamile kaldı ve beklenenden daha erken evlendi ve Avrupa'ya gitmekten vazgeçti. O zamandan beri, sıradan bir ev hanımı olarak hayatından tamamen memnun olan mutlu bir hayat yaşadı. Kemanı ilk olarak müzik yeteneğini miras alan Seo-ri'ye öğreten Hyun-jin'di. Seo-ri'nin en iyi keman öğretmeniydi ve Hyun-jin sayesinde müziği sevmeyi ve eğlenmeyi öğrendi. Seo-ri'ye yıllarca çaldığı değerli bir kemanı miras bıraktı. Keman, Seo-ri'nin 1 numaralı hazinesi olur. Mutlu bir hayat sürerken, aniden bir tünel çökme kazasında ölür.
Seo-ri'nin babası. Başarılı bir mimar. 5 yaşından beri keman çalan tek kızı Seo-ri için, komşuları fark etmeden kalbinin içeriğine göre çalabileceği büyük bir tek aile evi tasarladı ve sundu. Hiçbir şeyden yoksun olmadan herkesten daha mutlu yaşadı. Ancak, Seo-ri 14 yaşındayken, karısı Hyun-jin ile birlikte bir arabaya binerken beklenmedik bir şekilde tünel çökmesinde öldü.
Seo-ri'nin en iyi arkadaşı. Kazada öldü. Okul üniformasını Seo-ri'ye ödünç verdi ve Woo-jin'in Seo-ri'nin adını en iyi arkadaşının adıyla karıştırmasına neden oldu.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk senaryo okuması 16 Mayıs 2018'de Tanhyun, Ilsan, Güney Kore'deki SBS Studio'da gerçekleşti.[12]

Müzikler[13][değiştir | kaynağı değiştir]

Still 17 OST
soundtrack'i
Yayımlanma18 Eylül 2018 (2018-09-18)
TarzSoundtrack
Dil
Şirket
Yapımcı
  • Moon Seok-hwan
  • Oh Kwang-hee

Parça 1[14][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Moon Sung-nam tarafından yazıldı, tüm müzikler Moon Sung-nam ve Jung Jae-woo tarafından bestelendi.

30 Temmuz 2018'de (2018'de-07-30) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Seventeen"  Every Single Day 3:31
2. "Seventeen" (Inst.)  3:31
Toplam süre:
7:02

Parça 2[15][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Good Choice ve Kim Kyung-beom tarafından yazıldı, tüm müzikler Kim Kyung-beom, Kim Ji-hwan ve Lee Jin-sil tarafından bestelendi.

7 Ağustos 2018'de (2018'de-08-07) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Just stay"  Hyolyn 3:33
2. "Just stay" (Inst.)  3:33
Toplam süre:
7:06

Parça 3[16][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Moon Sung-nam ve Im Joo-yeon tarafından yazılıp bestelendi. 

13 Ağustos 2018'de (2018'de-08-13) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Thirty Waltz"  Tarin 3:47
2. "Thirty Waltz" (Inst.)  3:47
Toplam süre:
7:34

Parça 4[17][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Lucia tarafından yazılıp bestelendi. 

21 Ağustos 2018'de (2018'de-08-21) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "내 맘 속의 눈물" (Tears In My Heart)Lucia 3:25
2. "내 맘 속의 눈물" (Tears In My Heart (Inst.))  3:25
Toplam süre:
6:50

Parça 5[18][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Moon Sung-nam ve Im Joo-yeon tarafından yazılıp bestelendi. 

4 Eylül 2018'de (2018'de-09-04) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Get away"  Bonggu 4:56
2. "Get away" (Inst.)  4:56
Toplam süre:
9:52

Parça 6[19][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Ho-kyung tarafından yazıldı, tüm müzikler 1601 tarafından bestelendi.

11 Eylül 2018'de (2018'de-09-11) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "우리 지금" (Right Now We)Migyo 3:10
2. "우리 지금" (Right Now We (Inst.))  3:10
Toplam süre:
6:20

Parça 7[20][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Good Choice tarafından yazıldı, tüm müzikler Park Jung-wook tarafından bestelendi.

17 Eylül 2018'de (2018'de-09-17) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "같이 걷자" (Walk With Me)Parc Jae-jung 3:46
2. "같이 걷자" (Walk With Me (Inst.))  3:46
Toplam süre:
7:32

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Still 17 : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (milyon)
BölümlerBölüm numarası
12345678910111213141516
1–160.9811.2111.1851.4771.5051.8151.4651.8031.3151.6081.3821.6921.5251.7851.4431.910
17–321.1841.7121.6431.8751.6581.9331.4901.7961.6061.8461.5291.7621.5901.8011.6161.997
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[21]
Bölüm Yayın tarihi Bölüm adı Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[22] TNmS[23]
Ülke çapında Seul Ülke çapında Seul
1 23 Temmuz 2018 La Campanella
(Korece라 캄파넬라)
5.7% (18.) 6.7% (17.) 5.8% 6.9%
2 7.1% (14.) 8.0% (6.) 6.4% 7.3%
3 24 Temmuz 2018 Elegant Ghost
(Korece우아한 유령)
6.9% (12.) 7.8% (6.) 6.2% 7.1%
4 8.2% (6.) 9.4% (4.) 7.5% 8.7%
5 30 Temmuz 2018 Unknown Countries
(Korece미지의 나라들)
7.6% (9.) 8.9% (6.) 7.8% 9.1%
6 8.8% (6.) 10.1% (3.) 8.5% 9.7%
7 31 Temmuz 2018 Is that the truth?
(Korece그것이 진실인가요?)
7.3% (9.) 7.9% (6.) 6.2% 6.8%
8 9.0% (4.) 9.5% (4.) 7.8% 8.3%
9 6 Ağustos 2018 Moonlight
(Korece달빛)
7.2% (12.) 8.0% (9.) 7.2% 7.9%
10 8.8% (6.) 9.9% (4.) 8.3% 9.4%
11 7 Ağustos 2018 Secretly flowing tears
(Korece남몰래 흐르는 눈물)
7.6% (9.) 8.6% (5.) 7.8% 9.0%
12 9.1% (5.) 11.0% (3.) 9.0% 10.9%
13 13 Ağustos 2018 One day
(Korece어느 갠 날)
8.2% (9.) 9.5% (5.) 8.2% 9.4%
14 9.7% (6.) 11.2% (3.) 9.2% 10.6%
15 14 Ağustos 2018 Enigma Variations
(Korece수수께끼 변주곡)
8.4% (7.) 9.6% (5.) 7.7% 8.9%
16 10.5% (4.) 12.2% (2.) 9.0% 10.4%
17 21 Ağustos 2018 I want you
(Korece난 당신을 원해요)
7.5% (9.) 8.9% (6.) 7.1% 8.6%
18 9.9% (4.) 11.3% (4.) 9.5% 11.0%
19 28 Ağustos 2018 Träumerei
(Korece트로이메라이(꿈))
9.8% (5.) 9.2% 10.7%
20 10.8% (4.) 12.5% (3.) 10.4% 12.1%
21 3 Eylül 2018 Thou art my sanctuary
(Korece그대는 나의 안식처)
8.7% (10.) 10.4% (4.) 9.4% Yok
22 10.2% (6.) 12.0% (3.) 10.3% Yok
23 4 Eylül 2018 Yuan
(Korece위안)
9.3% (6.) 10.8% (4.) 8.6% Yok
24 10.8% (4.) 12.2% (3.) 10.4% Yok
25 10 Eylül 2018 Death and the Girl
(Korece죽음과 소녀)
9.5% (7.) 10.9% (4.) 8.2% Yok
26 10.9% (4.) 12.5% (3.) 9.6% Yok
27 11 Eylül 2018 Farewell Song
(Korece이별의 곡)
8.9% (6.) 10.3% (4.) 8.6% Yok
28 10.4% (3.) 11.8% (3.) 9.8% Yok
29 17 Eylül 2018 La Campanella, The Second Story
(Korece라 캄파넬라, 두 번째 이야기)
9.8% (7.) 11.6% (4.) 8.3% Yok
30 10.7% (3.) 12.5% (3.) 9.8% Yok
31 18 Eylül 2018 Sincerely, without embellishment
(Korece꾸밈없이 진심으로)
9.2% (4.) 10.8% (3.) 8.7% Yok
32 11.0% (2.) 12.5% (1.) 10.4% Yok
Ortalama 9.0% 10.3% 8.5%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • N/A, reytinglerin bilinmediğini gösterir.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Alıcı Sonuç
2018 2. Seul Ödülleri[24] En İyi Kadın Oyuncu Shin Hye-sun Adaylık
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ye Ji-won Adaylık
SBS Drama Ödülleri[25] En Üstün Ödülü, Pazartesi-Salı Dizide Kadın Oyuncu Shin Hye-sun Kazandı
Mükemmellik Ödülü, Pazartesi-Salı Dizide Erkek Oyuncu Yang Se-jong Kazandı
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ye Ji-won Kazandı
En İyi Yeni Erkek Oyuncu Ahn Hyo-seop Kazandı
En İyi Karakter Adaylık
Lee Do-hyun Adaylık
Jo Hyun-sik Adaylık
En İyi Genç Erkek Oyuncu Yoon Chan-young Adaylık
En İyi Genç Kadın Oyuncu Park Si-eun Kazandı
En İyi Çift Ödülü Yang Se-jong ve Shin Hye-sun Adaylık

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". Seoul Economic Daily (Korece). 29 Haziran 2018. 30 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2020. 
  2. ^ Im, Ju-hyun (3 Temmuz 2018). "박시은, '서른이지만 열일곱입니다' 신혜선 아역 발탁". entertain.naver.com (Korece). 12 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  3. ^ Jung, Hee-yeon (18 Mayıs 2018). "윤찬영, SBS '서른이지만 열일곱' 양세종 아역 된다 [공식입장]". 스포츠동아 (Korece). 4 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  4. ^ Hong, Se-young (17 Mayıs 2018). "안효섭 '서른이지만 열일곱입니다' 출연확정…신혜선·양세종과 호흡 [공식입장]". 스포츠동아 (Korece). 17 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  5. ^ Kim, Jin-seok (7 Haziran 2018). "정유진, '서른이지만…' 출연 "양세종 동료役"". news.jtbc.co.kr (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  6. ^ Jang, Ah-reum (12 Haziran 2018). "[공식입장] 윤선우, 신혜선 남사친 된다…'서른이지만 열일곱' 합류". 뉴스1 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  7. ^ Lee, Yoo-na (14 Haziran 2018). "[공식입장]왕석현 '서른이지만 열일곱입니다' 캐스팅…5년만에 안방 컴백". 스포츠조선 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  8. ^ Lee, Ye-eun (17 Mayıs 2018). "[공식] 왕지원, '서른이지만 열일곱' 출연 확정…신혜선과 대립". mydaily.co.kr. 21 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  9. ^ Kang, Seo-jung (19 Temmuz 2018). "[공식입장] '미스터션샤인' 이승준, '서른이지만' 특별출연..신혜선 삼촌 役". entertain.naver.com (Korece). 24 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  10. ^ Orion, Vasia (11 Temmuz 2018). "Kim Min-sang Picks Another Doctor Role for "Thirty But Seventeen"". HanCinema. 12 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  11. ^ Kim, Young-rok (19 Temmuz 2018). "박종훈X민은경, '서른이지만열일곱' 출연…리얼 클래식 연주". 스포츠조선 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  12. ^ Jang, Ah-reum (2 Temmuz 2018). "[N컷] 신혜선x양세종 로코 케미 어땠나…'서른이지만 열일곱' 리딩 포착". 뉴스1 (Korece). 18 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  13. ^ "서른이지만 열일곱입니다 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2023. 
  14. ^ "서른이지만 열일곱입니다 OST Part.1 - 에브리 싱글 데이". 멜론 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2023. 
  15. ^ "서른이지만 열일곱입니다 OST Part.2 - 효린". 멜론 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2023. 
  16. ^ "서른이지만 열일곱입니다 OST Part.3 - 타린". 멜론 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2023. 
  17. ^ "서른이지만 열일곱입니다 OST Part.4 - 심규선 (Lucia)". 멜론 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2023. 
  18. ^ "서른이지만 열일곱입니다 OST Part.5 - 봉구 (길구봉구)". 멜론 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2023. 
  19. ^ "서른이지만 열일곱입니다 OST Part.6 - 미교". 멜론 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2023. 
  20. ^ "서른이지만 열일곱입니다 OST Part.7 - 박재정". 멜론 (Korece). 15 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2023. 
  21. ^ "Nielsen Korea". AGB Nielsen Media Research (Korece). 29 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2018. 
  22. ^ "AGB Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu". AGB Nielsen Media Research (Korece). 17 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2018. 
  23. ^ "TNMS Daily Ratings at Naver". TNMS Ratings (Korece). 22 Kasım 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2018. 
  24. ^ Kim, Jae-yeon (28 Eylül 2018). "'제2회 더 서울어워즈' 10월27일 개최, 드라마-영화 각 부문별 후보공개". iMBC (Korece). 4 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 
  25. ^ Jung, Hee-yeon (1 Ocak 2019). "[종합] 'SBS 연기대상' 감우성-김선아, 베스트 커플상 이어 '공동대상'". entertain.naver.com (Korece). 8 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]