Steins;Gate (anime)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Steins;Gate, animasyon stüdyosu White Fox tarafından 5pb. ve Nitroplus'ın 2009 tarihli aynı adlı mangasından uyarlanan bir Japon anime televizyon dizisidir. Seri, Nisan-Eylül 2011 tarihleri arasında 24 bölüm olarak yayınlanmıştır. Dizi 2010 yılında geçmektedir ve arkadaşlarıyla birlikte yanlışlıkla geçmişe kısa mesaj gönderebilecekleri ve böylece bugünü değiştirebilecekleri bir zaman yolculuğu yöntemi keşfeden Rintaro Okabe'yi konu almaktadır.

Chaos;Head ve Robotics;Notes ile birlikte Science Adventure serisinin bir parçasıdır. Seri Hiroshi Hamasaki ve Takuya Satō tarafından yönetildi ve Jukki Hanada tarafından yazıldı, animasyon yönetimi ve karakter tasarımı Kyuuta Sakai ve müzik Takeshi Abo tarafından yapıldı. Kuzey ve Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde Crunchyroll ve Birleşik Krallık'ta Anime on Demand tarafından simültane olarak yayınlandı. Daha sonra DVD ve Blu-ray sürümlerine 25. bölüm dahil edildi; bu sürümler Kuzey Amerika'da Funimation ve Birleşik Krallık'ta Manga Entertainment tarafından gerçekleştirildi.

Eleştirmenler, karakter gelişimini ve zaman yolculuğu, insan doğası ve TSSB'ye bakış açısı temalarını övdü. My Anime List isimli anime puanlama sitesinde 3. sırada yer alarak 2010'ların en iyi anime serilerinden biri olarak kabul ediliyor. Serinin dört orijinal net animasyon bölümü ve bir spinoff filmi ortaya çıktı. Orijinal Steins;Gate oyununun devamı olan Steins;Gate 0'ın anime uyarlaması 2018'de yayınlandı.