Spacewar (video oyunu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Spacewar
GeliştiriciSteve Russell Bunu Vikiveri'de düzenleyin
TasarımcıSteve Russell
ProgramcıSteve Russell Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformPDP-1
Çıkış1962
TürShoot 'em up
ModÇok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Spacewar ilk dijital bilgisayar video oyunlarından biridir. İki kişilik oynanan bir oyundur. Ekranın ortasında bir yıldız, hem gemilerde çeker ve içine düşmesini önlemek için manevra gerektirir. Ekranın ortasında gemileri yutan bir yıldız vardır, yutmasını önlemek için manevra gerektiren bir oyundur. 1961 yılında yapımlarına başlanılan oyunun yapımı tam 200 saat sürdü. Oyunun ek özellikleri Dan Edwards, Peter Samson, ve Graetz tarafından geliştirilmiştir. Oyunun asıl geliştiricisi ise Steve Russell'dır. Oyun, 1962 yılının Şubat ayında çıkmıştır.[1]

Oynayış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyundan alınan bir ekran görüntüsü

Jetonla oynanan oyun iki kişi tarafından da oynanabilir. Ekranın ortasında olan yıldız gemiyi yutmaya çalışır ve yutmasını önlemek için silahla manevra yapılır. Her geminin füzeleri ve yakıtları sınırlı sayıdadır. Her oyuncu gemilerden birisini kontrol eder ve diğer oyuncu ise geminin yıldıza çarpmasının önlemek için ateş eder.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Spacewar video oyunu ilk sürümü 1962". 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2015.