Slender Man

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Slender Man
İlk görünüm10 Haziran 2009 Something Awful gönderisi
YaratanEric Knudsen
Bilgileri
TürBilinmiyor
CinsiyetErkek

Slender Man ya da Slenderman (Türkçe anlamı: İnce Adam), creepypasta amacıyla, bir internet forumunda mem (meme) olarak ortaya çıkan kurgusal bir karakterdir. İlk olarak 10 Haziran 2009 yılında Something Awful sitesindeki forumda ortaya çıkmıştır.[1][2] Forum içeriği "paranormal resim oluştur" adı altında düzenlenen Photoshop yarışmasıdır.[3][4] Foruma gönderiyi yapan "Victor Surge",[5] takma adlı Eric Knudsen, siyah kıyafet giyen, zayıf ve uzun bir grup hayali çocuğun iki siyah-beyaz resimle katıldı.[6][7] Her ne kadar önceki gönderiler fotoğraflardan oluşsa da sonrasında, bir grup çocuğun kaçırılmasının şahitler tarafından ifade edildiğinin ve karaktere "The Slender Man" adının verildiğinin metinleri eklendi:

Fotoğrafın altındaki ilk alıntı:

We didn't want to go, we didn't want to kill them, but its persistent silence and outstretched arms horrified and comforted us at the same time… (Gitmek istemedik, onları öldürmek istemedik, ama derin sessizlik ve uzayan kolları bizi hem korkuttu hem de rahatlattı...)

1983, photographer unknown, presumed dead (fotoğraflayan bilinmiyor, öldüğü düşünülüyor).[7]

Edebiyat[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sally R. Munt, Olu Jenzen: The Ashgate Research Companion to Paranormal Cultures. Ashgate Publishing Ltd., Burlington 2014, ISBN 1472406125, p. 97-102.
  • Alexandra Heller-Nicholas: Found Footage Horror Films: Fear and the Appearance of Reality. McFarland, Jefferson (North Carolina) 2014, ISBN 1476613214, p. 198-201

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]