Black (film, 2005)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Siyah (film, 2005) sayfasından yönlendirildi)
Siyah
Black
Siyah Film Afişi
YönetmenSanjay Leela Bhansali
YapımcıSanjay Leela Bhansali
Anshuman Swami
SenaristRani Mukerji
Hikâye (eser)kör ve sağır bir kızın hayata tutunması
OyuncularRani Mukherjee
Amitabh Bachchan
Ayesha Kapoor
Nandana Sen
Sillo Mahava
Dhritiman Chaterji
MüzikMonty
Görüntü yönetmeniRavi K. Chandran
TürüDram
Yapım yılı2005 Hindistan
Çıkış tarih(ler)i2005
Süre123 dk.
ÜlkeHindistan
DilHintçe
Hasılat24 milyon [1]

Black, (Hindi: ब्लैक), 2005 Hint yapımı film. Hindistan Uluslararası Film Festivali'nde gösterilmiştir. Film, Helen Keller'in yaşamı ve mücadelesinden esinlenerek yapılmış bir uyarlamadır.[2][3][4]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kör ve sağır bir kızın bir öğretmen sayesinde hayata nasıl tutunduğunu ve nasıl yaşam mücadelesi verip kazandığını, sonunda da öğretmeni aynı duruma düşünce ona nasıl usanmadan öğretmenlik yaptığını konu almaktadır. Kör ve sağır doğan Michelle ailesi tarafından anlaşılamamaktadır. Annesi ve babası Michelle'i akıl hastanesine göndermeden önce son kez bir öğretmen tutup şanslarını denemek isterler. Başta öğretmenle iyi anlaşamasalarda bu öğretmenin kızı başarılı bir şekilde eğittiğini görünce bu öğretmenle yola devam ederler ve Michelle bu öğretmen sayesinde üniversiteye gider ancak sonra Michelle'in öğretmeni Alzehimer hastası olur ve Michelle'e bakamayacak duruma gelir. Bir gün Michelle öğretmeninden onu öpmesini isteyip hayatının en büyük hatasını yapar. Öğretmenini zorlar ve öğretmeni onu öper. O artık yoktur. Michelle her pazar öğretmeninin gelmesi için kilisede duâ eder ve 12 yıl sonra onu ilk kelimeyi öğrendiği çeşmede bulur. Artık öğretmen olma sırası Michelle'dedir .Kendi öğretmenine ona öğrettiklerini geri öğretmek için usanmadan çabalar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Black – Movie". Box Office India. 9 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2018. 
  2. ^ "Black on Star Gold". Screen. 23 Eylül 2005. 23 April 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 January 2010. 
  3. ^ Subhash K. Jha (4 Ağustos 2005). "Rani Mukherjee honoured at Casablanca Film Fest". Sify. 22 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2010. 
  4. ^ "영화 <블랙>". Daum (Korece). 1 Şubat 2017. 12 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]