Siege of Avalon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Siege of Avalon
GeliştiriciDigital Tome
YayımcıTake 2, Globalstar, Blackstar
PlatformMicrosoft Windows
ÇıkışJuly 19, 2000
TürAksiyon rol-yapma oyunu
ModTekli oyuncu

Siege of Avalon (SoA) (Avalon Kuşatması), Digital Tome tarafından geliştirilen ve 19 Temmuz 2000'de yayımlanan bir fantezi aksiyon rol yapma PC oyunudur.[1] Oyun, oyuncunun kurgusal Eurale diyarındaki bir kale olan Avalon kuşatmasını iptal etme girişimlerinin peşinden gitmektedir. SoA, birleşik bir "Anthology" nüshası olarak yayınlanmadan önce başlangıçta altı ayrı bölme halinde yayımlandı.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Siege of Avalon başlangıçta altı ayrı "bölüm" olarak yayımlandı. Her bölüm oyunun hikâyesini genişletti ve başka yeni içerikler içeriyordu. Oyunun ilk bölümü ücretsiz olarak indirildi, ancak kalan beş bölümün satın alınması gerekiyordu. 2001 yılında Global Star Software, oyunun altı bölümünün tamamını "Siege of Avalon - Anthology" adıyla yayımladı. Antology CD'si oyunda küçük değişiklikler yaptı, ancak öncelikle indirilebilir bölümlerle aynıydı. Bölümler artık çevrimiçi olarak indirilemez.

Başlangıçta Siege of Avalon'ın Pillars of Avalon adlı bir devamı planlandı, ancak Digital Tome ikinci oyunun geliştirilmesini tamamlamadan iflas etti.

Yaklaşık 2003 yılında Digital Tome, Siege of Avalon'un ilk bölümünün değiştirilmesine izin verdi. Amaç, oyunun diğer platformlarda çalışacak şekilde geliştirilmesi, mevcut desteğin devam etmesi ve oyunun Kısıtlı Genel Kamu Lisansı (LGPL) altında açık kaynaklı yazılım olarak dağıtılmasıydı.[2] Sonuç olarak, oyunun kaynak kodu Source Forge'da kullanıma sunuldu. 2011 yılında proje GitHub'a taşındı.[3]

2014 yılında Blackfly Studios, Siege of Avalon'un dijital olarak yeniden yayımlanmasının planlandığını duyurdu, ancak geliştirici herhangi bir sürüm yayınlanmadan iflas etti.[4]

Mart 2016'da Almanya'dan bir topluluk geliştiricisi, GitHub'dan Delphi 4 kaynak kodu üzerinde çalışmaya başladı ancak ilk başta birçok hata aldı. Böylece çalışma, oyunu yeni uygulamayla (Siege.exe) oynamak için nihayet her şeyi düzelttiği Ocak 2017'ye kadar sürdü. Ağustos 2017'de HD (1280x720p) ve Full-HD (1920x1080p) gibi daha iyi çözünürlük içeren daha yeni bir sürüm yayınladı.[5]

Haziran 2019'da başka bir topluluk geliştiricisi, kaynak kodunu Delphi'nin daha yeni bir sürümüne taşımaya çalıştı. Ocak 2021'den beri yayınlanan sürümü hatasız çalışıyor. Şimdi amacı, DirectX şeylerinden ve .dll dosyalarından kurtulmaktır.[6]

Bu arada, Ocak 2020'de daha önce bahsedilen geliştirici, bazı SoA Modlarını desteklemek için sürümünü geliştirdi. Mart 2021'den beri entegre bir İngilizce yerelleştirmesi de var.[7]

Nisan 2021'de SNEG (yayıncı) tarafından Steam ve GOG'da oyunun güncellenmiş bir sürümü yayınlandı.[8][9]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Siege of Avalon kurgusal Eurale diyarında geçmektedir. Eurale içinde yedi krallık vardır: Nisos, Aratoy, Oriam, Fornax, Elythria, Cathea ve Taberland. Yedi krallık, başkenti Avalon kalesindebirleşti. Eurale içinde Sha'ahoul adında göçebe bir ırk vardır. Lider Mithras liderliğindeki Sha'ahoul, yedi krallığa savaş ilan etmiştir ve nihayetinde Avalon şehrini kuşatmıştır.

Oyunun kahramanı, kullanıcının özelleştirebileceği ve adlandırabileceği oynanabilir karakterdir. Kahraman, kuşatmadan birkaç yıl sonra Avalon'a tekneyle gelir. Kahramanın kardeşi Corvus, oyuncu oyuna başladığında kalenin içindedir. Oyunun gidişatı, oyuncuyu Avalon'un savunmasını sürdürmek ve kaleyi ele geçirmek için entrikaları bozmakla ilgili çeşitli görevlerle devam eder. Oyun, oyuncu ile Sha'ahoul'un lideri Mithras arasındaki bir savaşta, işgalci güç Avalon'un dış duvarını geçtikten sonra zirveye ulaşır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Siege of Avalon". Metacritic (İngilizce). 29 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2020. 
  2. ^ Going Open Source! 24 Temmuz 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on soaos.sourceforge.net "In order to give the Siege game an extended practical life, allow ongoing player support, give the game a chance to be made available on other platforms, and to share our technical learning experience with the game development community, the Board of Directors at Digital Tome LP have agreed to release the Delphi source to the Siege game to the Open Source community under an LGPL license!" (23 June 2003)
  3. ^ CartBlanche/Siege-of-Avalon-Open-Source on GitHub
  4. ^ "Siege". Blackfly Studios. 29 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2014. I am currently engaged in discussions to re-release Siege of Avalon. Stay tuned. 
  5. ^ "Rucksacksepp from SoAmigos.de". 15 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2022. 
  6. ^ "SteveNew from SoAmigos.de". 15 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2022. 
  7. ^ Rucksacksepp from SoAmigos.de
  8. ^ "Siege of Avalon: Anthology on Steam". 15 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2022. 
  9. ^ "Siege of Avalon: Anthology on GOG". 15 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]