Shadow Fight 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Shadow Fight 2
Oyun logosu
GeliştiriciNekki
YayımcıNekki
BesteciMikhail Kostylev Bunu Vikiveri'de düzenleyin
SeriShadow Fight
MotorUnity 2D
Çıkış1 Mayıs 2014
TürDövüş
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Shadow Fight 2 (TürkçeGölge Dövüşü 2), Nekki tarafından geliştirilen, 2011 Facebook dövüş oyunu Shadow Fight'ın devamı olan bir rol yapma ve dövüş oyunudur. Oyunun ilk sürümü 9 Ekim 2013'te piyasaya sürülmüş ve tam oyun 1 Mayıs 2014'te hem Android hem de iOS için piyasaya sürülmüştür. Ayrıca 27 Ocak 2015'te Windows 8 ve 8.1 için dünya çapında piyasaya sürülmüştür. Daha sonra Google Play'den 13 Eylül 2018'de indirilebilir bir Nintendo eShop başlığı olarak Nintendo Switch'e ve 14 Şubat 2019'da PlayStation 4 ve Xbox One'a taşınmıştır.[1]

Serinin ikinci oyunu, oyunun olaylarını bir giriş animasyonu (prolog) ile tanıtır. Bu girişte, anlatıcı (ana karakter), anlatmaya bir zamanlar efsanevi bir savaşçı olduğunu ve kimsenin onu yenemediğini söyleyerek başlar. Ardından, kendisine bir rakip bulmak için uzun bir seyahat yaptığını ve bu seyahatin Gölgeler Kapısı'nı bulana kadar devam ettiğini söyler. Gölgeler Kapısı'nı açtığını, bunun üzerine kapının ardındaki gölge iblislerinin (Lynx, Hermit, Kasap, Wasp, Widow ve Shogun) kendisine saldırdığını ve bir gölgeye dönüştüğünü söyler. Artık o sadece eski kişiliğinin bir silüetidir. Son olarak, gölge olmaktan kurtuluncaya değin o iblislerle dövüşeceğeni belirtir.[2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu olayların ardından Gölge, Gölgeler Kapısı'nı açmakla yaptığı hatayı düzeltmek için diğer çeşitli rakiplere ve korumalarına ek olarak altı gölge iblisini (Lynx, Hermit, Kasap, Wasp, Widow ve Shogun) yenmek için dünyayı dolaşıp onları geldikleri yere geri göndermek zorundadır. Daha sonra, Gölgeler Kapısı'ndan geçer ve diğer tarafa gelir, burada yabancı savaş lordu Titan'ı yenip dünyayı kurtarması gerekir. 

Bölüm 2'de (Gizli Yol) Sensey Gölge'ye Gölge e enerjisinin bedenini alırken ona dünyalar arasında yürümek için güç verdiğini söyler. Bunun ardından "tutulma" modu açılır. Bu modda düşmanlar daha da güçlenir ve oyuncu, zaferinin tesadüfi olmadığını kanıtlamak için savaşları tekrar oynayabilir. Tutulma modunda oyuncu ödül olarak yendiği iblisin silahını alabilir (örneğin, tutulma modunda Lynx'i yenmek oyuncuyu Lynx'in pençeleriyle ödüllendirir). Bununla birlikte, diğer tüm patronların aksine, Titan'ı tutulma modunda yenmek oyuncuyu Titan'ın silahı olan Desolator ile ödüllendirmez.

Oyun ayrıca Volkan, Megalith, Mantar, Vortex, Fatum, Arkhos, Hoaxen, Karcer, Drakaina ve Tenebris olmak üzere Yeraltı dünyasındaki on farklı ebedi iblisi yenmek için oyuncuların birlikte çalıştığı çok oyunculu bir bileşen de içerir.

Olay Örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Yukarıda da belirtildiği gibi, Gölge (ana karakter) bir zamanlar efsanevi ve yenilmez bir savaşçıydı. Değerli bir rakip bulmak için yaptığı seyahatlerde, Gölge Dünyası adı verilen başka bir dünyaya giden bir yol olan Gölgeler Kapısı ile karşılaşan Gölge, kibri yüzünden ve diğer tarafta bir rakip bulmak için kapıyı açmaya karar verdi. Ve orada hapsedilmiş olan iblisleri serbest bıraktı. İblisler onu bir gölgeye dönüştürdüler. Artık Gölge'nin görevi iblisleri yenmek ve onları geldikleri yere geri göndermek için bir yol bulmaktı.

Gölge, eski öğretmeni olan Sensey'in yanına gider. Sensey ona görevinde ona yardım etmeyi kabul eder. Gölge ve Sensey kısa bir eğitimden sonra (oyuncuya temel kontroller burada öğretilir), May adlı, yolculuklarında onlara yardım etmeyi teklif eden bir demirciyle karşılaştıkları bir köye gelirler. Burada, Gölge aynı zamanda "Emir" olarak bilinen bir suikastçı birliğinin lideri olan ilk iblis Lynx ile de karşılaşır. Lynx de diğer tüm iblisler gibi kendisini bulunduğu köyün hükümdarı olarak ilan etmiştir. Gölge onunla savaşmak istediğinde, önce onun beş korumasını yenmesi gerekir. Bu korumalar giderek güçlenir.

Her koruma bir öncekinden daha zor olduğu için Gölge, ekipmanlarını yükseltmek ve yeteneklerini artırmak için para veren çeşitli yan görevlere (Turnuvalar ve Hayatta Kalma) ihtiyaç duyar. Korumaların hepsini yendiği zaman, Lynx ile savaşmaya hak kazanır. Gölge kazandığı zaman, Lynx'in diğer iblislerinki ile birleştiğinde Gölgeler Kapısını mühürleyecek olan eski mavi mührünü talep eder. Lynx, Gölge'nin suikastçılar birliğinin lideri olabilecekken sadece mührü istemesine oldukça şaşırır ve memnun olur. Gölge'ye istediği mührü verir.

Gölge, Sensey ve May ile birlikte iblisleri yenmek ve mühürlerini almak için köyden köye gider ve aynı zamanda Gölgeler Kapısına yaklaşır. İblisler teker teker yenilir ve Gölge'ye mühürlerini verirler. Sırayla iblisler: Lynx, Hermit, Kasap, Wasp, Widow ve Shogun'dur. Shogun'u yendikten sonra, Gölge nihayet Gölgeler Kapısı'na ulaşır, ancak onları mühürleyemeden önce, onu önlemek isteyen altı iblis tarafından durdurulur. Yine de Gölge, altı iblisin hepsini de yenmeyi başarır ve ardından mühürlerini kapıyı kapatmak için kullanır. Ancak, Gölge Dünyası'nın korkunç hükümdarı Titan, kapılar tamamen mühürlenmeden hemen önce May'i yakalamayı başarır.

Başka seçeneği olmadığından, Gölge bir kez daha köyden köye gider ve altı iblisi tekrar yenerek mühürleri etkisiz hale getirir. Son kez tüm iblisleri yendikten sonra, Gölge kapıya gider ve May'i kurtarmak için tek başına Gölge Dünyası'na girer.

Gölge Dünyası'nda, Gölge yeni bir rakiple karşı karşıya kalır. Bu rakip; bir zamanlar Titan'a meydan okuyan, ancak ona yenilip bir köle haline gelen yetenekli bir savaşçı olan Shroud'tur. Shroud tam Gölge'yi yenip onu Titan'a götürecekken savaşı kesen gizemli bir figür, Shroud'u kısa süreliğine bayıltıp Gölge'yi kurtarır. Bir saklanma noktasına götürülen Gölge, burada Titan'ın aslında hayatında birçok dünyayı ele geçiren bir fatih olduğunu ve şimdi de kendi dünyasını fethetmeye çalıştığını keşfeder . Gölge onu durdurmaya çalışırken Titan'ın fethettiği dünyalardan gelmiş olan çeşitli uzaylılardan oluşan isyana katılır ve burada Kali ve isyanın lideri Cypher ile hızlı bir şekilde arkadaş olur. .Cypher de ona meydan okur ve ona yenilir. Daha sonra Cypher, Gölge'ye "Antik" ile iletişim kurmak için yaptığı bir robot olan, ama bunun yerine arızalanan ve kontrolden çıkan Kronos'u anlatır. Gölge, kısa bir süre sonra Kronos'u fabrika tesisinde yener.

Kali sonra Gölge'yi "Antik" adlı güçlü bir varlıkla tanıştırır. Antik, Titan'a karşı savaşmanın tehlikeli olduğunu söyler ve onu engellemeye çalışır. Ancak Gölge onu yener. Daha sonra Antik, Shroud'un da Titan'ı yenmek için eğitmiş, ancak başarısız olmuş bir savaşçı olduğunu ve Gölge'nin de onun gibi olacağını söyler. Yakalanmamak için Titan'ın askerlerinden biriymiş gibi kılık değiştiren Gölge, daha sonra Titan'ın askerleri arasında bir turnuvaya katılır, çünkü kazanan elit askerlerinden biri olacak ve Gölge'nin Titan'a yaklaşması için iyi bir yol olacaktır.

Ancak, isyancıların saklanma yeri kısa bir süre sonra Shroud ve Titan'ın savaşçılarından biri olan Adalet tarafından saldırıya uğrar. Shroud'u yenen Gölge, Adalet'in aslında Titan'ın zihin kontrolü altında olan May olduğunu keşfeder. May saklanan isyancılar tarafından tutsak alındıktan sonra, Gölge ve Kali Titan'ın Kalesi'ne yönelir, burada Gölge'nin karanlık versiyonları olan korumaları yener. Daha sonra May ortaya çıkar, gizlenme yerindeki neredeyse herkesi öldürdükten sonra kaçtığını söyler ve Gölge'ye saldırır. Gölge, May'i yendikten ve onu Titan'ın kontrolünden kurtardıktan sonra, Kali May'e dünyasına dönmesini söylerken, Gölge Titan'a saldırır.

Titan, ilk önce Gölge'yi küçümseyerek tüm gücüyle saldırmaz, böylece Gölge ilk turu kazanır. Bunun üzerine Titan daha da güçlü saldırmaya başlar. Bununla birlikte, Gölge zorlu bir mücadeleden sonra Titan'ı yener. Titan'ın vücudu patlar ve tüm kaleyi yok eder. Gölge patlamadan kaçamaz, ancak tam zamanında kapılara dönmeyi başarır ve May'in onu beklediği yere gider. Patlama esnasında Gölge fiziksel bedenini geri alır ve May ona sarılır. Gölge ve May ufukta yürürken, gizemli bir gölge de görülür. Ayrıca Gölge Titan'ı yendiğinde, "Sonsuzluk Küresi" ile ödüllendirilir.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda kullanılan oyun çubuğunun bir ekran görüntüsü
Oyunda kullanılan tuşların bir ekran görüntüsü. En alttaki tuş tekme atmaya, sağdaki tuş yumruk atmaya/silah kullanmaya, soldaki tuş menzilli silah (ninja yıldızı vs.) atmaya, en üstteki tuş ise büyü yapmaya yarar.

Kontroller[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu, karakterini kontrol etmek için, ekranın sol alt kısmında bulunan bir oyun çubuğunu hareket ettirirken, rakibine saldırmak için yanda gösterilen tuşları kullanır. Oyun çubuğu ve tuşlarla yapılan farklı kombinasyonlar farklı saldırı şekillerini sağlar.

Ekipmanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda dövüşlerde kullanılan toplam 6 ana ekipman bulunur; miğfer, zırh, menzilli silahlar, büyüler ve sadece yeraltındaki ebedi iblislere karşı dövüşürken kullanılabilen özel büyülü küreler ve iksirler. Ekipmanlar oyundaki parayla, mücevherlerle veya gerçek parayla alınabilir. Oyuncunun seviyesi ilerledikçe daha güçlü ekipmanlar satın alınabilir. Ayrıca seviye arttıkça eski silahlar da para veya mücevherlerle yükseltilebilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "SF2 wikipedia". 5 Temmuz 2020. 31 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2020. 
  2. ^ "Shadow Fight 2 başlangıç videosu". 2 Temmuz 2020. 14 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2020.