Scolani

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Scolani
TipAnonim Şirket
EndüstriModa, aksesuar
Kuruluş2007
Genel merkezi
Önemli kişilerElena Dugelnaya
(CEO)
Anastasia Blagochevskaya
(Yönetim Kurulu Başkanı)
ÜrünGözlük and güneş gözlükleri
SahibiScolani Optic
Web sitesiwww.scolanioptic.com Scolani

Scolani (İngilizce telaffuz: [sko'lani], Rusça/сколáни/) Rus gözlük ve güneş gözlüğü üreticisidir. Merkezi Novosibirsk, Rusya'da bulunan Scolani, ülkede optik moda endüstrisi geliştirmek için 2007 yılında kuruldu.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Şirket, Rusya pazarında gözlük tasarımı, üretimi ve satışı yapmaktadır. Gençlik serisi LOL (rus. лол, ing. laughing out loud ya da laugh out loud, tur. kahkahalarla gülmek anlamındaki internet kısaltması LOL) 2011 yılında bu marka adı altında yaratıldı. 2012 yılında Scolani, Rus aktris, yönetmen ve senarist Renata Litvinova (The Summer in Abrau'dan) tarafından tasarlanan güneş gözlüğü kapsül koleksiyonunu başlattı. 2013 yılında yüksek moda koleksiyonu "Puşkin'in masalları" ile Milano, İtalya'daki Uluslararası Optik Fuarı'nda (MIDO) dikkat çeken tek Rus şirketi oldu.[1]

Operasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Scolani, gözlük ve güneş gözlüğü koleksiyonları oluşturmak için sadece Rus tasarımlarını kullanıyor.[2] Şirket, yetenekli genç tasarımcıların projelerini gerçekleştirmelerine aktif olarak yardımcı olmanın yanı sıra, optik kültür ve moda geliştirmeye çalışıyor ve kırktan fazla şehire bir bayi ağı aracılığıyla optik ürünler sağlıyor.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Official catalogue 19 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. MIDO 2013, Milan, Italy
  2. ^ Optical news 30 Haziran 2013 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi Web magazine for professionals OCHKI.COM

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]