İçeriğe atla

Schwarzenfeld Kalesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Schwarzenfeld Kalesi, 2009

Schwarzenfeld Kalesi (Almanca: Schloss Schwarzenfeld) Almanya, Bavyera'nın Yukarı Pfalz bölgesindeki Schwandorf bölgesinde yer alan Schwarzenfeld'de bulunan tarihi bir kaledir. Bavyera Kralı II. Ludwig'in yakın danışmanı olan Kont Maximilian von Holnstein da dahil olmak üzere asil Holnstein ailesinin eviydi.

Schwarzenfeld Kalesi'nin tarihi, ikinci binyılın ilk yarısına kadar uzanır. Schwarzenfeld'den ilk olarak 1015 yılında İmparator II. Henry'nin Bamberg Piskoposluğu'na yaptığı bir bağışta bahsedilmiştir.[1] Schwarzenfeld Kalesi, Conrad Pullenhofer tarafından 1372'de Naab (Tuna Nehri'nin bir kolu) üzerinde inşa edilmiştir. 1389'da Yukarı Frankonya'dan gelen soylu Plankenfelser ailesi Kaleyi devraldı. 16. yüzyılın sonunda Teuffel von Pirkensee ailesi, Otuz Yıl Savaşları sırasında Schwarzenfeld köyüyle birlikte harap olan mülkü satın aldı.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Markt Schwarzenfeld: Schloss Schwarzenfeld". www.schwarzenfeld.de. 28 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022.