Scholastic

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Scholastic Corporation, okullar, öğretmenler, ebeveynler ve çocuklar için kitap ve eğitim materyalleri yayımlayan, satan ve dağıtan Amerikan kökenli çok uluslu yayıncılık, eğitim ve medya şirketidir. İşletmenin üç bölümü var: Çocuk Kitap Yayıncılığı ve Dağıtımı (Ticaret, Kitap Kulüpleri ve Kitap Fuarları), Eğitim ve Uluslararası. Scholastic, Harry Potter ile Açlık Oyunları kitap serilerinin telif haklarını elinde bulundurmaktadır. Scholastic, çocuk kitaplarının dünya çapında en büyük yayıncısı ve dağıtıcısıdır.

Harry Potter ile Açlık Oyunları'nın yanı sıra şirket okul kitap kulüpleri ve kitap fuarları, sınıf dergisi Scholastic News ve popüler kitap serileri ile tanınır: Clifford the Big Red DogGoosebumpsThe Magic School Bus, Kaptan Düşükdon, Animorphs ve I Spy. Scholastic ayrıca, öğretimsel okuma ve yazma programları yayımlamakta ve okul gelişimi için profesyonel öğrenim ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Clifford the Big Red Dog, Scholastic'in maskotudur.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

1920'de Maurice R. "Robbie" Robinson, memleketi Wilkinsburg'da Scholastic Publishing Company adlı şirketi kurdu. Gençlik dergilerinin yayıncısı olarak yayımladığı ilk yayın The Western Pennsylvania Scholastic idi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]