Salavat Yulayev Bahçesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bahçedeki çardak.

Salavat Yulayev Bahçesi, Başkurtça Salavat Yulayev Baksahı, Başkurdistan'ın Ufa şehrinde Ağizel Nehri üzerindeki kıya tepesinde yer alan bir bahçedir.[1][2] Ayrıca Bahçe'de Başkurt yazar Raşit Nigmati'nin mezarı bulunmaktadır.

Bahçe, Rus İmparatorluğu döneminde, Sluçevskaya tepesindeki Bahçe olarak 1900 yılında açıldı. 1903'te Ufa Guberniyası'nın Valisi Nikolai Bogdanoviç'in Sosyalist Devrimcileri tarafından suikastten sonra bahçe Nikolai Bogdanoviç onuruna yeniden adlandırıldı. Ekim Devrimi'nden sonra bahçe, Sosyalist devrimci Yegor Sazonov'un onuruna yeniden adlandırıldı.

1957'de bahçedeki bir dağ geçidinden bir asma köprü inşa edildi. 1960 yılında, parkta Salavat Yulaev büstü kuruldu, ama 1967'den bahçeye Ekim Devrimi'nin lideri ve Sovyetler Birliği'nin kurucusu Lenin'in eşi Nadejda Krupskaya ismi verildi; Salavat Yulaev büstü kaldırıldı. XXI yüzyıl başında bahçe yeniden Salavat Yulaev onuruna adlandırıldı.

Bahçedeki dekore edilen bir asma köprü aşık köprüsü olarak da adlandırılan. Çoğunlukla nişanlar kayıt bürosuna kayıt olduktan sonra, köprüye giderler, köprü çitlerinde kilit asarlar. Bahçede 3 çardak var, çocuk oyun kompleksleri kuruldu. Üst platformda taş çiçek şeklinde 3 katmanlı bir çeşme var. Parkın ortasında, içinde kalpleri olan iki halka olan ikinci bir çeşme var. Rahatlamak için kullanılır. Bahçe, bir peyzaj anıtı ve bir şehir planlama anıtıdır.[1][2]

Görüntüler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]