STA-21

Vikipedi, özgür ansiklopedi
23 Haziran 2005 STA 21 mezuniyet sınıfı.

STA-21 veya Seaman to Admiral - 21, aktif görevdeki eratların üniversite diploması almalarını ve muvazzaf subay olmalarını sağlamak için tasarlanmış Birleşik Devletler Donanması'nın görevlendirme programıdır.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Denizci'den Amiral'e, önceden aktif görev yapan denizcilerin muvazzaf subay olmaları için birkaç farklı yoldan biriydi. Programların çeşitliliği, faydalar, seçim prosedürleri, eğitim fırsatları ve program gerekliliklerinde tekdüzelikten yoksundu ve Donanmanın yönetmesi ve yönetmesi karmaşık olan, filo başvuru sahipleri için kafa karıştırıcı bir program başvuruları, son tarihler ve seçenekler sistemi yarattı. Sonuç olarak, Deniz Kuvvetleri, bu görevlendirme yollarının çoğunu "Denizciden Amirale" adını koruyan tek bir konsolide programda birleştirdi.[ne zaman?] ]

Günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

STA-21 muvazzaflık programı üniversite eğitimi alma ve muvazzaf subay olarak deniz kuvvetleri içerisinde yer alan özelleştirilmiş bölümlerde görev almayı sağlar. Sınırsız hat (URL), özel görev subayı (istihbarat), özel görev subayı (kriptolojik savaş, eski bilgiler savaş ve kriptolog), hemşire birlikleri (NC), tedarik birlikleri (SC), inşaat mühendisi birlikleri (CEC), patlayıcı mühimmat imhası (EOD) veya SEAL'ler . Program, filodan seçilen denizciler için oldukça rekabetçidir; Ortalama seçim oranı 2001'den 2010'a% 10 ile% 24 arasında değişmiştir.

2011 yılında program nükleer olmayan(görev yaptığı unsurun tahrik sistemi) başvuru sahipleri için çok daha seçici hale geldi. 2013 yılında, 542 başvuru arasından 19 nükleer subay adayı seçilmiştir (% 3,5). Nükleer başvuru sahipleri için, ortalama seçim oranı 2010'dan bu yana% 20 ila% 25 arasında değişiyor.

Tüm STA-21 Subayı Adayları, atandıkları üniversiteye gitmeden önce Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne rapor verir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]