SLEP Sınavı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

SLEP® Sınavı veya Testi (The Secondary Level English Proficiency Test, Türkçe: Ortaöğretim Seviyesi İngilizce Yeterlilik Sınavı), TOEFL, GRE, TOEIC gibi tüm dünyada uygulanan birçok sınavı da geliştiren ETS[1] tarafından hazırlanmış, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan ortaöğretim kurumlarının anadili İngilizce olmayan öğrencileri tabi tuttuğu ve öğrencinin lise seviyesinde eğitim takip edecek İngilizcesi'nin olup olmadığını ölçmeye yarayan bir sınavdır.

SLEP Testi / SLEP Sınavı
SahibiEducational Testing Services
Sonlandırma30 Haziran 2012
Web sitesiwww.ets.org

Sınav, 2012 eğitim öğretim yılının sona ermesini takiben 30 Haziran 2012 yılından beri uygulanmamaktadır ve ETS ilgili sınavın uygulamasını tamamen kaldırmıştır. ETS, SLEP Test yerine TOEFL Junior testini piyasaya sunmuştur, lakin bir kaç çok küçük sayıda özel okul hala SLEP Test'ini uygulamaya devam etmektedir. TOEFL Junior'a ek olarak Boston Educational Services tarafından geliştirilmiş iTEP SLATE ve Ballard & Tighe tarafından geliştirilmiş ELTiS Sınavı[2] lise değişim programları için ve ABD'de eğitimine devam etmek isteyen ancak anadili İngilizce olmayan öğrencilerin dil yeterliliklerini ölçmek için kullanılmaktadır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Trademarks Owned by ETS | Legal". www.ets.org. 3 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2023. 
  2. ^ "Kapsamlı Bir Karşılaştırma: ELTiS Sınavı ve iTEP SLATE". Ovygo. 4 Temmuz 2023. 4 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2023. 
  3. ^ News, The PIE (20 Haziran 2013). "International Education News l The PIE News l iTEP SLATE exam climbs 300%, USA". thepienews.com (İngilizce). 4 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2023.