Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İlkbahar mevsiminde Rotterdam School of Management, Erasmus Universitesi kampüsü (2017)

Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) 1969’da Erasmus Üniversitesi’nin işletme fakültesi olarak kurulmuştur. İşletme ve yönetim odaklı eğitim veren okulun Amsterdam’daki Zuidas merkezi iş alanında ve Tayvan’ın Taipei şehrinde ofisleri bulunmaktadır.

Avrupa’nın en iyi işletme okullarının arasında yer alan RSM; lisans, yükseklisans, MBA programları ve şirketler için özel olarak tasarlanan programlarla öğrencilere ve yöneticiler için eğitim sağlamaktadır. Eğitimin yanı sıra okulda işletme ve yönetim konusunda çığır açan araştırmalar yapmakta ve bu araştırmalar sürekli olarak eğitime entegre edilmektedir. RSM’in misyonu sürdürülebilir bir gelecek için yenilikçi düşünce biçimine sahip liderler yetiştirmektir.

RSM’de sunulan programların süresi bir gün ile üç yıl arasında değişmektedir. Okulda İngilizce ya da Hollandaca verilen dersler iş dünyasının güncel problemlerini ele alarak öğrencilere kuruluşların ihtiyaç duyduğu yetenekleri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Araştırma[değiştir | kaynağı değiştir]

RSM ve Erasmus University Rotterdam Ekonomi Fakultesi’nden gelen uzman araştırmacılar Erasmus Research Institute of Management (ERIM) toplanmaktadır. Bu enstitü 350 araştırmacından oluşan kadrosuyla Avrupa’nın en büyük ve en sık kaynak gösterilen araştırma topluluklarından biri haline gelmiştir. ERIM, yaptığı araştırmaların en güncel sonuçlarını şirketlere ve RSM’de verilen proglamlara entegre eder. Bunun yanı sıra ERIM, öğrencilere araştırma üstüne bir yükseklisans programı ve çeşitli doktora (PhD) programları sunar.

Mezunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

RSM’den mezun olan öğrenciler RSM’in 30.000’e yakın kişiden oluşan geniş ve aktif mezun ağına katılmaktadır. RSM ve mezunları arasındaki bağ, oluşturulan sektör odaklı gruplarla sağlanmaktadır. Bu gruplar belirli bir sektördeki şirketler, mezunlar ve sektörle ilgili bölümü bulunduran fakulteyi birleştimektedir. RSM’ mezunları aynı zamanda seçili eğitim programlarına da yüzde 10 indirimle katılabilmektedir. rsm.nl/alumni17 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Akreditasyon ve Sıralamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

RSM her sene eğitim ve araştırma konusunda Avrupa’nın en iyi işletme okulları arasında yer alır. Dünyada çok sayılı okulun sahip olabildiği üçlü akreditasyona (AACSB, EQUIS, AMBA) sahiptir. Bunun yanında RSM’de verilen bütün lisans ve yüksek lisans tanınmış bir uluslararası akreditasyona sahiptir. RSM’in güncel uluslararası sıralamalrı ve akreditasyonları için rsm.nl/rankings[ölü/kırık bağlantı].