Rohila
Bu sayfa, Vikipedi'nin silme politikası gereğince silinmeye aday gösterilmiştir. Lütfen fikirlerinizi adaylık sayfasında belirtin. Sayfa üzerinde değişiklik yapabilirsiniz, fakat tartışma devam ederken sayfanın içini boşaltmayın veya bu şablonu kaldırmayın. |
![]() | Bu maddenin konusunun kayda değerlik yönergelerini (kişiler, kitaplar, organizasyonlar ve şirketler, okullar, müzik, akademisyenler, web içeriği, filmler, tiyatro oyunları, TV programları) sağlayıp sağlamadığı belirsizdir.
Bağımsız ve güvenilir kaynaklar kullanarak maddeyi geliştirebilir ve kayda değer olduğunu ispat edebilirsiniz. Maddenin kayda değerliği kanıtlanamazsa Vikipedi'nin silme politikası gereğince hızlı silinmesi veya kayda değerliği tartışmalı ise silinmeye aday gösterilmesi yerinde olacaktır. Kaynak ara: "Rohila" – haber · gazete · kitap · akademik · JSTOR Bu madde Ocak 2024 tarihinden bu yana işaretli olarak durmaktadır. |
Bu madde, öksüz maddedir; zira herhangi bir maddeden bu maddeye verilmiş bir bağlantı yoktur. (Mayıs 2023) |

Takma adıyla Rohila, Taliban'da okutulmasına izin verilmeyen 2000li yıllarda doğmuş bir Afgan kız öğrencidir.
Hayatı
[değiştir | kaynağı değiştir]Rohila, Afganistan'da kız çocuklarının ortaokula alınmaması sebebiyle okuldan mahrum kaldı. Okula giden erkek kardeşlerine katılabileceği günleri umut ediyor. Kendi kendine eğitim verme girişiminde bulunurken internete erişimin karmaşık olması nedeniyle sorunlar yaşadı.
Güvenlik sebebiyle kendi adını kullanamayan Rohila'nın[1] en sevdiği dersler Fen Bilimleri ve İngilizcedir. Hayali yurtdışında Psikoloji okumak için burs almaktır.
BBC, Afganistan'daki kızların yaşadığı benzer durumu vurgulamak amacıyla onu 2021'in en ilham verici 100 kadını arasına dahil etmiştir.[2]
Kaynakça
[değiştir | kaynağı değiştir]- ^ "'Dreams of pursuing my education now feel futile'". BBC News (İngilizce). 5 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2023.
- ^ "BBC'nin 2021 yılı 100 Kadın listesi yayımlandı: Bu yılki listede Sevda Altunoluk ve Elif Şafak da var". BBC News Türkçe. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2023.