İçeriğe atla

René de Naurois

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rahip de Naurois, 1944'te Kieffer Komandoları arasında papazken.

Abbé René de Naurois (24 Kasım 1906 - 12 Ocak 2006) Fransız Katolik rahip, papaz ve kuş bilimci.

İkinci dünya savaşı[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci Dünya Savaşı sırasında Naurois, Fransız Direnişine katıldı. Yahudilerin işgal altındaki Fransa'dan İsviçre ve İspanya'ya kaçışını organize etmeye yardım etti. Kendisi Vichy'den Barselona, Cebelitarık üzerinden Liverpool'a vararak kaçtı ve 6 Haziran 1944'te Normandiya Çıkarmasına katılan 177 Kieffer Komandosundan biriydi. De Naurois'in savaş zamanı faaliyetlerinden dolayı aldığı ödüller arasında Ordre de la Libération ve Milletler Arasında Adil Kişiler unvanı bulunmaktadır.

Ornitoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

René de Naurois tarafından toplanan Cisticola anonim yumurtaları - MHNT

Savaşın ardından Naurois, özellikle Batı Afrika kıyıları ve açık deniz adaları olmak üzere ornitolojiyle ilgilendi. 1969 yılında 63 yaşındayken, "İspanya Sahra'daki Barbas Burnu'ndan Gine Cumhuriyeti sınırına kadar Afrika'nın batı kıyısındaki kuşların popülasyonları ve üreme döngüleri" adında doktora tezi yazdı.

Yayınları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilimsel literatürdeki çok sayıda makalenin yanı sıra, Naurois'in yazdığı veya ortak yazdığı kitaplar aşağıdakilerdir:

  • 1994 - Les oiseaux des iles du Golfe de Gine: Sao Tome, Prince et Annobon . Planeamento ve Bölge İdaresi Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Sekreterliği, Tropikal Araştırma Enstitüsü. . (Fransızca ve Portekizce).
  • 2004 – Aumônier de la France Libre - Anılar . (Jean Chaunu ile birlikte). Basımlar Perrin.2-262-02118-XISBN 2-262-02118-X

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]