Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Radyo Üniversite sayfasından yönlendirildi)
Kuruluş1993
Eğitim dil(ler)iTürkçe
BağlılıkSelçuk Üniversitesi
DekanProf. Dr. Enderhan Karakoç[1](8 Aralık 2020'den beri)
Dekan yardımcıları
  • Doç Dr. İmran Aslan
  • Doç. Dr. Abdülkadir Gölcü
KonumSelçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü
Web sitesiSelçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Selçuk Üniversitesi'ne bağlı bir iletişim fakültesidir.

Fakültenin birçok alanda uygulama birimleri bulunmaktadır. İnternet üzerinden ve karasal olarak 24 saat yayın yapan ÜNTV'nin yanı sıra, 91.5 frekansında Konya'nın tamamına yayın yapan Radyo Üniversite, öğrencileri sektöre hazırlamaktadır. Yine, Selçuk İletişim, Süha Arın Kısa-ca Film Atölyesi ve reklamcılık uygulama birim de faaliyette.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, 1993 yılında Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü ile eğitim-öğretime hayatına başlamıştır. 1994 yılında Gazetecilik, 1997 yılında Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü kurulmuştur.

Fakültenin Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü 1993 yılında, Gazetecilik Bölümü 1997 yılında, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü 2005 yılında ikinci öğretime başlamıştır.

Radyo Üniversite[değiştir | kaynağı değiştir]

Konya'da FM 91.5 frekansından yayın yapan bir radyo istasyonudur.[2] Genellikle pop tarzı Türkçe ve yabancı müzik yayını yapan Radyo Üniversite, Türkiye'nin İTÜ Radyosu'ndan sonra kurulan ikinci üniversite radyosudur.[3] Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisinde bulunan stüdyosundan yayın yapan Radyo Üniversite, Nisan 1994 tarihinde İletişim Fakültesi bünyesinde yayın hayatına başlamıştır. Uygulama birimi olduğundan dolayı yayıncı ekibin tamamı öğrencidir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]