Quintessa

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Quintessa
Transformers karakteri
İlk görünümTransformers: Son Şövalye
Son görünümTransformers: Son Şövalye
CanlandıranGemma Chan
Bilgileri
UlusCybertron

Quintessa, Transformers evreninde yaratılmış güçlü ve gizemli bir uzay büyücüsüdür. Kendisini "Yaşamın Başlangıcı" olarak görmekte, Cybertron türlerinin yaratıcısı olduğunu iddia etmekte ve bu nedenle Cybertron'u yönetmek istemektedir. Quintessa'nın kökeni bilinmemektedir.

Başlangıç[değiştir | kaynağı değiştir]

Quintessa bin yıl önce Iacon Şövalyeleri olarak bilinen on iki şövalyeden oluşan bir koruma gücüne sahipti. Bu on iki şövalye, Quintessa'nın göründüğü kadar yardımsever olmadığını anlayarak asayı ondan çalmış ve dünyaya saklamıştır.

Günümüzde[değiştir | kaynağı değiştir]

Autobot ve Decepticon savaşının harap ettiği paramparça olan Cybertron'u onarmaya çalışan Quintessa, ıssız gezegenin kontrolünü ele geçirerek ve onu uzayda hareket ettirmeye başladı, amacıysa dünyanın yaşam gücünü tüketerek Cybertron'u yenilemekti. Bunu tek başına yapamayacağını bildiği için Decepticon'un lideri Megatron'la anlaşarak ona asayı bulma görevi verdi. Optimus Prime, Quintessa'yı öldürmek üzere Cybertron'a gitmiştir. Quintessa, Prime'ı kontrol altına alarak beynini yıkamış, onu "Nemesis Prime" olarak dünyaya asayı bulmak için ajan olarak göndermiştir. Optimus Prime asayı eski arkadaşlarından savaşarak almış, Megatron ise Optimus Prime'dan asayı çalarak onu Quintessa'ya teslim etti. Cybertron Dünya'nın yakınındayken Quintessa asayı alarak Dünya enerjisini Cybertron'a kendi bedenini kullanarak aktarmaya başladı. Bu sırada Megatron enerji aktarımını gerçekleştiren Quintessa'yı koruyordu. Autobotlar, insanlar ve Şövalyelerden gelen bir saldırı Quintessa'nın tüm güçlerini yok etti ve saldırının ardından patlayarak buharlaştı. Daha sonra Autobot'lar ve müttefikleri Cybertron'un kontrolünü alarak Quintessa'nın planını durdurdu. Ancak Quintessa ölmemişti, kendisini insan kılığına sokarak çöle indi ve Unicron'un boynuzlarının birini inceleyen bir kâşife yaklaştı ve Onlara Unicron'a dokunmamaları konusunda uyararak, onu öldürmenin bir yolunun olduğunu söyledi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Quintessa (TLK)
  2. Quintessa, Transformers Movie Wiki