İçeriğe atla

Princess of Thieves

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Princess of Thieves
YönetmenPeter Hewitt
YapımcıJon Cowan
YazarRobin Lerner
Oyuncular
Süre88 dakika
ÜlkeBirleşik Krallık
ABD
Dilİngilizce

Princess of Thieves, başrolünde Keira Knightley'nin oynadığı, Granada Productions yapımı bir romantik- macera televizyon filmidir; 2001 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde ABC'nin The Wonderful World of Disney programında gösterime girmiştir.

Filmin başrollerinde Robin Hood rolünde Stuart Wilson, Prens Philip rolünde Stephen Moyer, Prens John rolünde Jonathan Hyde ve Şerif rolünde Malcolm McDowell yer alıyor. Film Peter Hewitt tarafından yönetildi ve Romanya'da çekildi. Filmin konusu, birçok kez beyazperdeye uyarlanan klasik Robin Hood efsanesinden esinleniyor.

Olay Örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Robin Hood efsanesinin "bilinen" olaylarından yıllar sonra, Robin'in kızı Gwyn (Keira Knightley), babası gibi okçuluk yeteneğine sahip, iradeli bir genç kadın olarak büyümüştür. Hizmetçi Marian öldüğü ve Robin Hood (Stuart Wilson) Haçlı Seferleri'nde savaşmak üzere sürekli uzakta olduğu için, Gwyn hayatının çoğunu yalnız yaşamıştır. Tek arkadaşı, ona aşık olduğu her halinden belli olan tatlı ama sade Froderick'tir (Del Synnott). Robin, Kral Aslan Yürekli Richard'ın ölümü üzerine, Richard'ın yerine İngiltere Kralı olarak uygun bir adamın geçtiğini görmek için geri döner. Robin, düşmanları olan Nottingham Şerifi (Malcolm McDowell) ve Prens John (Jonathan Hyde) tarafından çabucak engellenir ve hapsedilir.

Bundan sonra günü kurtarmak Gwyn'e kalmıştır. Robin'in, tahtı ele geçirmek için Fransa'daki sürgünden yeni dönen genç Prens Philip'i (Stephen Moyer) bulup koruma görevini tamamlamak zorundadır - gerçek kimliğinden vazgeçmeye karar verdiği ve uşağının adıyla (prensini korurken yolda ölen) anonim olarak seyahat ettiği için kolay bir görev değildir. Tesadüfen prensle yolları kesişse de onun kimliğinden haberdar değildir. Aralarında filizlenen romantik bir kıvılcımla, Neşeli Adamlar'ı bulmalı ve kötü Prens John tahta çıkıp İngiltere'yi mahvetmeden önce babasını Londra Kulesi'nin işkencelerinden kurtarmak için güçlerini birleştirmelidirler. Babasını kurtardıktan sonra Gwyn, babası ve Prens Philip ile birlikte Prens John'un taç giyme törenini durdurur.

Philip kral olarak taç giymek üzereyken, Gwyn ağır bir kalple ona sadece hizmet edebileceğini ve onun için çalışabileceğini ve birlikte olamayacaklarını söyler. Robin daha sonra Gwyn'i kendi hayatından korumak için onun hayatından uzak durduğunu ancak bunun bir fark yaratmadığını çünkü Gwyn'in de tıpkı onun gibi büyüdüğünü açıklar. Daha sonra Philip'e hizmet etmek için ikisi arasında bir ortaklık teklif eder, tek şartı emirleri yalnızca ondan (Robin'den) almasıdır. Kadın kabul eder ve sonunda birlikte Robin'in adamlarına liderlik ederken yan yana görülürler.

Kaynkça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]