President.az

Vikipedi, özgür ansiklopedi
president.az
URLhttp://president.az
Kayıt1998 (26 yıl önce) (1998)
Kullanılabilir dil(ler)Azerice, İngilizce, Rusça

President.az, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın resmi web sitesidir. Sitenin güncel versiyonu Eylül 2007'de geliştirilmiştir.

Site, Mayıs 1998'de tescil edilmiş olmasına rağmen, Ekim 2007'den bu yana başkanın faaliyetlerine ilişkin bilgi ve fotoğraflar ve Temmuz 2010'dan bu yana günlük güncellemeler ile medya temsilcilerine sunulmuştur. Site, toplantılar, ziyaretler, resepsiyonlar, konuşmalar, basın toplantıları, röportajlar, gönderilen ve alınan mektuplar, imzalı kararnameler, emirler, temyizler, bildirimler, beyanlar, kanunlar ve diğer belgeler dahil olmak üzere devlet başkanının faaliyetlerini yansıtan materyaller içerir. Ayrıca, sitenin her kullanıcısı, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bir mektup gönderme, öneri ve dileklerini ifade etme ve kendisini ilgilendiren konuları ele alma imkanına sahiptir.

Site, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yönetimi Siyasi Tahlil ve Bilgi Dairesi'nin basın servisi tarafından yönetilmektedir.

Sitenin alt bölümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

24 Ekim 2009'da President.az web sitesinde okul çocukları için özel bir bölüm açıldı. Bu bölüm mektebli.president.az 3 Mart 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. adresinde yer almaktadır.

Mobil uygulamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

President.az, iOS ve Android işletim sistemleri için mobil uygulamalar sunmaktadır. Bu uygulamalar, sitedeki haberleri doğrudan telefonunuzdan ve tabletinizden okumanızı sağlar. İPhone ve iPad cihazları için uygulamalar App Store'dan ve Android işletim sistemini çalıştıran cep telefonları ve tabletler için Google Play'den indirilebilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]