Polis Akademisi (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Police Academy (film) sayfasından yönlendirildi)
Police Academy
YönetmenHugh Wilson
YapımcıPaul Maslansky
OyuncularSteve Guttenberg
Kim Cattrall
G.W. Bailey
Bubba Smith
Donovan Scott
George Gaynes
Andrew Rubin
David Graf
Leslie Easterbrook
Debralee Scott
Michael Winslow
Bruce Mahler
Ted Ross
Scott Thomson
Marion Ramsey
MüzikRobert Folk
Görüntü yönetmeniMichael D. Margulies
KurguRobert Brown
Zach Staenberg
DağıtıcıThe Ladd Company
Warner Bros.
TürüKomedi/Macera
Yapım yılı1984, ABD
Süre96 dakika
Dilİngilizce
Bütçe4.5 Milyon $
Devam filmiPolice Academy 2: Their First Assignment

Polis Akademisi Yönetmenliğini Hugh Wilson'ın yaptığı 1984 yılı ABD yapımı Polis Akademisi serilerinin ilk filmidir. Film, dünya çapında yaklaşık 81.1 milyon $ hasılat elde etmiştir.

Filmin yapımcılığını The Ladd Company üstlendi. 23 Mart 1984'te gösterime girdi.[1] Polis Akademisi serisinde altı devam filmi çekildi ve Rotten Tomatoes'daki 29 incelemeye göre %55 onay notuna sahip. Film serisi o zamandan beri kült bir klasik statü kazandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kentin valisi Polis Akademileri'nin artık ırk, cinsiyet, boy, kilo ve eğitim ayrımı yapmaksızın polis olmak isteyen herkese açık olduğunu beyan eder. Bunun üzerine her biri farklı ortamlardan gelen, birbirinden ilginç ve farklı kişiliklere sahip insanlar polis akademisindeki seçmelere katılmak üzere akademi kampüsüne gelirler. Polis adayları bu durumdan son derece hoşnuttur. Ancak onları eğitmekle sorumlu olan üstleri, bu acemi çaylakları nasıl yola getireceklerini kara kara düşünmeye başlamışlardır bile. Öğrencilerin hemen hepsi, eğitimlerini tamamlayıp iyi birer polis olarak emniyet teşkilatına katılmaya kararlıdırlar. Ancak bazılarının geliş sebebi çok farklıdır. Ya akademiye yazılacak, ya da hapse gireceklerdir...

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Açılış sahneleri Toronto, Ontario'da çekildi. Kamera kabini sahnesi Toronto'nun güneybatısındaki Burlington Canal Lift Köprüsü'nde çekildi. Çok sayıda web sitesi, kamera standı sahnesinin Toronto'daki Cherry Street Köprüsü'nde çekildiğini iddia ediyor. Akademi'nin kendisi daha önce Etobicoke'daki Lakeshore Psikiyatri Hastanesi'nin yeriydi ve o zamandan beri Humber College'ın Lakeshore kampüsü haline geldi. Stüdyo sahneleri Lakeshore Film Stüdyolarında çekildi; şehir sahneleri Toronto'nun çeşitli yerlerinde çekildi.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Home Page". Warnerbros.com. 6 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2019. 
  2. ^ "Police Academy Movie Filming Locations - The 80s Movies Rewind". Fast-rewind.com. 30 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2019.