Polis Akademisi 2: İlk Görev

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Polis Akademisi: İlk Görev
Police Academy 2: Their First Assignment
YönetmenJerry Paris
YapımcıPaul Maslansky
Leonard Croll
John Goldwyn
SenaristBarry Blaustein
David Sheffield
OyuncularSteven Guttenberg
Bubba Smith
David Graf
Michael Winslow
Bruce Manler
Marion Ramsey
Colleen Camp
Art Metrano
Howard Hesseman
George Gaynes
MüzikRobert Folk
Görüntü yönetmeniJames Crabe
KurguBob Wyman
DağıtıcıWarner Bros.
The Ladd Company
TürüKomedi
Yapım yılı1985, ABD
Süre97 dakika
Dilİngilizce
Önceki filmPolice Academy (film)
Devam filmiPolice Academy 3: Back in Training (1986)

Police Academy 2: Their First Assignment 7 serilik Polis Akademi serilerinin 2.filmi.

Birçok oyuncu ilk filmden rollerini yeniden canlandırmak için geri döner. Steve Guttenberg, akademinin palyaçosu Mahoney rolünü yeniden canlandırıyor; eski Amerikan futbolcusu Bubba Smith, devasa Hightower olarak geri dönüyor; Marion Ramsey, Laverne Hooks olarak yeniden öne çıkıyor; David Graf, silah delisi memur Eugene Tackleberry olarak geri dönüyor; Michael Winslow, ses efektleri ustası Memur Larvell Jones olarak geri dönüyor ve deneyimli oyuncu George Gaynes, Komutan Eric Lassard olarak geri dönüyor. Bu, Leslie Easterbrook'u Teğmen Debbie Callahan olarak göstermeyen serideki tek filmdi. Bu, dizide PG-13 derecesi alan ilk ve tek filmdir.

Filmde Polis Akademisi öğrencileri mezun olur ve Yüzbaşı Pete Lassard'ın (Polis Akademisi komutanı Eric Lassard'ın kardeşi) Zed'in çetesiyle savaşmasına yardım etmeleri gereken şehirdeki en kötü bölgeye atanırlar.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Akademiden mezun olan öğrenciler, artık birer polis olarak görev başındadır. Ancak Los Angeles şehrinde çıkan olaylar karşısında Emniyet Teşkilatı başarı gösteremeyince hesap akademiye çıkarılır. Akademinin yaşlı müdürü komutan Lassard, bunun üzerine eski öğrencilerinden yardım ister.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımı[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk film 4,8 milyon dolara mal oldu, ikincisi ise 7,5 milyon dolara mal oldu. Yapımcı Paul Maslansky, farkın orijinalinde olduğu gibi Toronto'dan çok Los Angeles'ta çekilmesinden kaynaklandığını söyledi. "Los Angeles'ta çekim yapmak pahalıdır" dedi. "Şehir yetkilileri yüzünden değil; her işbirliğini sağlıyorlar. Size gerçekten vurabilecek olanlar tüccarlar ve mülk sahipleri. O kadar çok filme çekiliyor ki, konum siteleri, park yerleri vb. İçin çok para istiyorlar." Maslansky ayrıca, "Oyuncular doğal olarak devam filmi yapmak için daha fazla para istedi. Üstteki maliyetler yaklaşık bir buçuk milyon ve bu benim kendi ücretimi içeriyor." "Birkaç hafta sonra yönetmenleri değiştirmek zorunda kaldığım için biraz zaman kaybettik. Ama Jerry Paris ... yetişmekte harika bir iş çıkardı."

Guttenberg, "Devam filmi konusunda fazla satılmadım," dedi. "Senaryonun ilki kadar iyi olduğunu düşünmemiştim. Ama geliştirildi ve Paul ile konuştuktan sonra tekrar denemeye karar verdim."