Pokémon Filmi: Seni Seçtim!

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pokémon Filmi: Seni Seçtim!
劇場版 ポケットモンスター キミにきめた!
YönetmenKunihiko Yuyama
Yapımcı
  • Satoshi Shimodaira
  • Susumu Matsuyama
  • Atsushi Chiku
  • Hidenaga Katakami
SenaristShōji Yonemura
Hikâye (eser)Satoshi Tajiri
UyarlamaPokémon
AnlatıcıUnshō Ishizuka
MüzikShinji Miyazaki
Görüntü yönetmeniAya Aoshima
KurguToshio Henmi
Stüdyo
DağıtıcıToho
TürüMacera, fantezi
Çıkış tarih(ler)i15 Temmuz 2017
Süre97 dakika
Ülke Japonya
DilJaponca
Hasılat37,7 milyon US$

Pokémon Filmi: Seni Seçtim! (Japonca劇場版 ポケットモンスター キミにきめた!, romanizeGekijō-ban Poketto Monsutā Kimi ni kimeta!), yönetmenliğini Kunihiko Yuyama'nın yaptığı ve senaryosunu Shōji Yonemura'nın yazdığı 2017 yapımı bir Japon macera anime filmidir. Film, Pokémon serisinin 20. filmi olup OLM, Inc. tarafından serinin 20. yıldönümü anısına hazırlanmıştır ve 15 Temmuz 2017 tarihinde gösterime girdi.[1]

Film, anime serisinin aynı adlı ilk bölümünden ve ilk sezonun büyük bölümünden gevşek bir şekilde uyarlanmıştır. Alternatif bir zaman çizelgesinde geçen film, Tensei Dağı'nın zirvesinde Efsanevi Pokémon Ho-Oh ile buluşmaya çalışan Pokémon Eğitmeni Ash Ketchum ve arkadaşları Pikachu, Verity ve Sorrel'in yolculuğunu konu almaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ash Ketchum ve Pikachu birbirlerini tanımaya başladılar. Pikachu, Ash'e karşı işbirliği yapmıyordu ama Ash, Pikachu ile yalnızca arkadaş olmak istiyordu. Pallet Kasabasından yola çıktıkları gün, ikisi de uçan bir Ho-oh gördüler ve bir gün gidip onunla buluşmaya yemin ettiler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "20作目は何かが違う……!? 『劇場版ポケットモンスター キミにきめた!』2017年7月15日公開決定、トレーラーが公開". Famitsu (Japonca). Gzbrain. 15 Aralık 2016. 28 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]