İçeriğe atla

Plymouth Rock Tavuk

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Plymouth Rock, bir Amerikan yerli tavuk türüdür. İlk olarak on dokuzuncu yüzyılda Massachusetts'te görüldü ve yirminci yüzyılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en popüler tavuk türü olmuştur. Hem eti hem de kahverengi yumurtası için yetiştirilen çift amaçlı bir cinstir. Soğuğa dayanıklı, yönetimi kolay ve iyi bakıcıdır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Plymouth Rock ilk olarak 1849'da Boston'da gösterildi, ancak daha sonra yirmi yıl daha görülmedi.1869'da Worcester, Massachusetts'te bir D.A. Upham, bazı Siyah Java tavuğunu, çizgili tüyleri olan bir horoz ve tek bir tarakla melezledi; 68 Kuşları 1869'da Worcester'da gösterildi; modern Plymouth Rock'ın onlardan türediği düşünülmektedir.Diğer insanlar, Brahma, Cochin (hem beyaz hem de devetüyü), Dominique ve Beyaz Yüzlü Siyah İspanyol da dahil olmak üzere diğer tavuk türlerinde olduğu gibi, Plymouth Kayası'nın gelişimi ile ilişkilendirilmiştir.

Plymouth Rock, 1874 yılında Amerikan Kümes Hayvanları Birliği'nin Mükemmellik Standardına eklendi.Çizgili tüy deseni orijinal olanıydı; diğer renkler daha sonra eklendi.