Pikkardiyska Tertsiya

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Pikkardiyska Tertsiya (Ukrainian, UkraynacaВокальна формація Піккардійська терція, kelimenin tam anlamıyla Picardy üçüncü) 24 Eylül 1992'de Lviv'de kurulmuş bir Ukraynalı a capella vokal grubudur. Topluluk, Ukrayna'da birçok müzik ödülü kazandı.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Pikkardiyska Tertsiya, 15. yüzyıldan kalma eski Ukrayna müziğinin yanı sıra geleneksel Ukrayna halk şarkılarının uyarlamalarını icra eden bir dörtlü ile başladı. Zamanla grup, ayin müziği, halk şarkıları, dünya çapında hit şarkılar ve grup üyelerinden birçok orijinal beste dahil olmak üzere yaklaşık 300 eserden oluşan bir repertuarla altı üyeye ulaştı.

Performanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Pikkardiyska Tertsiya, 13 yıl içinde altı CD kaydetti, çeşitli müzisyenlerle projelerde işbirliği yaptı ve hayır etkinliklerine katıldı: Fransız televizyonundaki gösterilerinin geliri serebral palsili çocuklara bağışlandı. Pikkardiyska Tertsiya yıllar içinde Ukrayna ve Polonya'da sahne aldı ve Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İtalya, Rusya ve Fransa'da konser turları düzenledi.

Grup ayrıca birçok uluslararası yarışmaya katıldı ve Polonya'nın Zielona Góra kentinde düzenlenen " Songs of a United Europe ", Opole'deki " The Festival of Polish Songs " ve uluslararası festival ", Grubun Doğu Avrupa'dan katılan ilk temsilci olduğu Almanya'nın Münih kentinde Vokal Total " gibi çeşitli festivallerde konuk sanatçı olarak sahne aldı. Pikkardiyska Tertsiya, Polonya'daki uluslararası film festivali Lato Filmów - Film Yazında unutulmaz bir performans sergiledi ve burada özel istek üzerine bir saat boyunca film müziklerinden şarkılar seslendirdiler.

1997'de grup, First Lady'nin Ukrayna gezisi sırasında Lviv Opera Binası'nda Hillary Clinton için sahne aldı. İki yıl sonra Pikkardiyska Tertsiya, Washington, DC'de özel bir davet performansıyla ABD'nin Doğu Kıyısı turu için ABD'ye gitti.

2001'de Toronto'daki Bloor Caddesi'ndeki Ukrayna Festivali'nde başrol oynadılar, ardından şehir merkezinde büyük bir konser vererek Ottawa'da başka bir konsere daha katıldılar.

2004, Chicago, Philadelphia, Detroit, Washington, New York, Summerset ve Cleveland'daki konserler de dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne bir konser turuyla büyük bir yıldı ve bu şehirdeki Birleşik Ukrayna Organizasyonlarının 75. yıl dönümünün kutlamalarına katıldılar.

2014 yılında grubun "Plyve Kacha" şarkısı dünya çapında bir izleyici tarafından tanındı: Kiev'in merkez meydanı Maidan Niezalezhnosti'de Şubat 2014'teki devrimci olayların ardından öldürülen muhalif savaşçıların cenazesi sırasında çalındı.

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ivan Voshchyna (†)

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kasetler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 1995 – AD LIBITUM (Lviv Org Evinde Canlı)
  2. 1996 – Тиха ніч (Tykha nich, Sessiz gece) (Lviv Opera Binası'nda canlı)
  3. 1999 – Я придумаю світ (Ya prydumayu svit, dünyayı icat edeceğim)

CD[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 1994 – Піккардійська Терція (Pikkardiyska Tertsiya)
  2. 1997 – Сад ангельских пісень (Sad anhel'skykh pisen', A Garden of Angelic Songs)
  3. 1999 – Я придумаю світ (Ya prydumayu svit, dünyayı icat edeceğim)
  4. 2002 – Tercja Pikardijska
  5. 2002 – Ельдорадо (Eldorado)
  6. 2003 – Українська колекція (Ukrayna koleksiyonu)
  7. 2003 – Антологія. Том 1 (Antoloji. Ses seviyesi 1)
  8. 2004 – З Неба до Землі (Z Neba do Zemli, Cennetten Dünyaya)
  9. 2006 – Антологія. Tom 2. Фолк (Antoloji. Cilt 2. Halk)
  10. 2009 – Етюди (Etütler)

İşbirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 1996–98 – Ruslana – Кращі концерти Дзвінкого вітру (Krashchi kontserty Dzvinkoho vitru, Ringing Wind'in en iyi konserleri).
  2. 2003 – Ruslana – Çok teşekkürler. . . (Dobryi vechir tobi. . ., Sana iyi akşamlar. . .)
  3. 2003 – Але час, як ріка (Ale chas, yak rika, Ama zaman bir nehir gibidir)