Pierre Hurmic

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pierre Hurmic
Bordeaux Belediye Başkanı
Görevde
Makama geliş
3 Temmuz 2020
Yerine geldiği Nicolas Florian
Kişisel bilgiler
Doğum 10 Nisan 1955 (69 yaşında)
Saint-Palais, Fransa
Partisi Avrupa Ekolojisi - Yeşiller

Pierre Hurmic (d. 10 Nisan 1955), 2020'den beri Bordeaux belediye başkanı olan Avrupa Ekolojisi - Yeşiller (EELV) üyesi Fransız bir politikacıdır. İlk olarak 1995 yılında Bordeaux belediye meclisine seçildi.

Yirmi beş yıl boyunca Alain Juppé ve ardından Nicolas Florian'a muhalefet ettikten sonra, 2020 belediye seçimlerinin ardından Bordeaux belediye başkanı seçildi ve 73 yıldır sağın tarihi kalesi olan şehirde, çevrecilerin ve solun kazanmasını sağladı.

İlk yılları ve eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bask Bölgesi'ndeki Saint-Palais'de doğan Pierre Hurmic, bir cerrah ve bir hemşirenin oğludur. Anne ve babası Katolik mezhebine bağlıydı. Bayonne'de yatılı olarak Saint Louis de Gonzague Koleji'nde okumak üzere 1966 yılında, on bir yaşındayken Saint-Palais'den ayrıldı. Bu dönemde Victor Hugo ve Charles Péguy'un eserlerini okudu ve onların düşüncelerinden etkilendi.

1973 yılında, Hukuk ve siyaset bilimi okumak üzere Bordeaux'ya geldi. Daha sonra, çalışmalarına paralel olarak, haftalık La Vie de Bordeaux gazetesinin genel yayın yönetmeni Roger Galy tarafından işe alındı.

Bordeaux Siyaset Enstitüsü'nde Profesör Jacques Ellul'den dersler aldı ve bu dersler onun siyasi bağlılığını etkiledi, ancak Jacques Ellul genel olarak siyasete ve özel olarak siyasi ekolojiye karşı güvensizliğini her zaman beyan etmişti.