Phoenix roebelenii

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Phoenix Roebelenii

Phoenix Roebelenii (Cüce Hurma Palmiyesi - Cüce Feniks), ana vatanı Güneydoğu Asya olan Palmiyegiller familyasına ait hurma türüdür. İnce ve uzun gövdesi olan Phoenix R. yavaş büyür ve ortalama boyları 7 metreye kadar ulaşmaktadır.

Don olaylarının az yaşandığı ılıman iklimli veya subtropikal iklimin olduğu yerlerde ya da tropikal iklimlerde yaşayabilmektedir. Minimum -7 derece soğuğa kadar dayanabilmektedir.[1] Zarif ve görkemli duruşundan dolayı peyzaj bitkisi olarak tercih edilmektedir.[2] Türkiye’de Akdeniz, Ege, Marmara ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin iklimine uyum sağlamaktadır. Türkiye'de ticari amaç yerine peyzaj bitkisi olarak tercih edilmektedir.[1][3]

Cüce hurma palmiyesi

Meyvesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer hurma türlerine göre erken yaşta verim vermeye başlar.

Cüce hurma meyvesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Cüce Hurma, Robellini Palmiyesi, cüce feniks - Phoenix roebelenii (ARECACEAE)". Smsmarmaragroup.com. 20 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2023. 
  2. ^ "Phoenix Roebelenii". www.palmiyemerkezi.com. 20 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2023. 
  3. ^ "Phoenix Roebelenii – Floryalı Botanik Peyzaj". 20 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2023.