Philippe du Plessis

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Philippe du Plessis
Philippe du Plessis'in arması
13. Tapınak Şövalyeleri büyük üstadı
Görev süresi
1201-1208
Yerine geldiği Gilbert Horal
Yerine gelen Guillaume de Chartres
Kişisel bilgiler
Doğum 1165
Ölüm 12 Kasım 1209
Milliyeti Fransız

Philippe du Plessis (1165-12 Kasım 1209)[1] Tapınak Şövalyeleri'nin 13. Büyük Üstadıdır. Fransa'nın Anjou kentindeki Plessis-Macé kalesinde doğmuştur. 1189'da Üçüncü Haçlı Seferi'ne basit bir şövalye olarak katılmış ve Filistin'deki Tapınak Şövalyeleri ile tanıştı. Gilbert Horal'ın ölümünden sonra Büyük Üstat olmuştur. Selahaddin Eyyubi ile I. Richard arasındaki anlaşmanın sürdürülmesine yardım etti. Bu antlaşmanın 1208 yılında yenilenmesinde Töton Şövalyeleri ve Hospitalier Şövalyeleri, I. Adil ile yeni bir barış antlaşması teklifinde bulunmalarını önerdi. Anlaşma Papa III. Innocentius tarafından eleştirilmiştir.

Yönetimi sırasında çok az askerî harekât yaşandı; Dördüncü Haçlı Seferi Kutsal Topraklara asla ulaşamadı. Ermenistan Kralı, Gastein kalesi konusunda Şövalyelere karşı çıkıyordu. Tapınakçılar başlangıçta Ermenistan'dan kovuldular, ancak papa anlaşmazlığa müdahale etmiştir.[2]

Hospitalier ile ilişkiler gergindi. Onun yönetimi sırasında Tapınak Tarikatı, Avrupa'daki en yüksek noktasına ulaştı.

Adı kayıtlarda en son 1209'da belgelenmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Obituary of the Temple at Reims
  2. ^ Cobbold, David. "The Masters of the Templar Order: Philippe du Plessis". Templiers Org. 20 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2015. 
Dini unvanlar
Önce gelen:
Gilbert Horal
Tapınak Şövalyeleri büyük üstadı
1201–1208
Sonra gelen:
Guillaume de Chartres