Patty Murray

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Patty Murray
Amerika Birleşik Devletleri Senatosu pro tempore Başkanı
Görevde
Makama geliş
3 Ocak 2023
Yerine geldiği Patrick Leahy
Kişisel bilgiler
Doğum Patricia Lynn Johns
11 Ekim 1950 (73 yaşında)
Bothell, Washington, ABD
Partisi Demokrat Parti

Patricia Lynn Murray (kızlık soyadı Johns ; d. 11 Ekim 1950, Bothell, Washington), Amerikalı eğitimci ve siyasetçi.

3 Ocak 2023'ten beri Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'nun geçici başkanı olarak görev yapmaktadır.[1] Bu göreve seçilen ilk kadın senatördür. Demokrat Parti'nin bir üyesi olan Murray, 1989'dan 1993'e kadar Washington Eyalet Senatosu'nda görev yaptı.

Hayatı ve Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bothell, Washington'da doğup büyüyen Murray, Washington Eyalet Üniversitesi'nden mezun oldu. Okul öncesi öğretmeni olarak çalıştı ve daha sonra Shoreline Community College'da ebeveynlik öğretmeni olarak çalıştı. Uzun süredir çevre ve eğitim konularının savunucusu olan Murray, 1989'da Washington Eyalet Senatosuna seçildi. 1992'de Amerika Birleşik Devletleri Senatosuna seçildi. 2022 yılında beşinci kez senatör olarak seçildi. Murray, Senato'da şimdiye kadar en uzun süre görev yapan ikinci kadın senatördür.

Patty Murray, 2001'den beri Demokratik Senatör Kampanya Komitesi başkanı, Demokratik Konferans sekreteri ve Demokrat lider yardımcısı olarak görev yaptı. Mevcut görevlerini üstlenmeden önce Senato Gazi İşleri, Bütçe ve Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Komitelerine başkanlık etti. Patty Murray, 2013 yılında Cumhuriyetçi Parti Milletvekili Paul Ryan ile 2013 Federal Bütçe yasasını müzakere ettiklerini açıkladığında ülke çapında tüm dikkatleri üzerine çekmiştir.

Özel Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Patty Murray, evli ve iki çocuk annesidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Barrett, Nicky Robertson,Ted (21 Nisan 2023). "Patty Murray becomes first female US senator to vote 10,000 times | CNN Politics". CNN (İngilizce). 21 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2023.