Paleobiology Database

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Paleobiyoloji Veritabanı sayfasından yönlendirildi)
Paleobiyoloji Veritabanı: Yaşam'ın Tarihini Ortaya Çıkarmak

Paleobiyoloji Veritabanı (Paleobiology Database), fosil hayvanların, bitkilerin ve mikroorganizmaların dağılımı ve sınıflandırılması hakkında bilgi için çevrimiçi bir kaynaktır.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Paleobiyoloji Veritabanı (PBDB), Ağustos 1998'den Ağustos 2000'e kadar faaliyet gösteren NCEAS tarafından finanse edilen Fanerozoik Deniz Paleofaunal Veritabanı girişiminden kaynaklanmıştır. 2000'den 2015'e kadar PBDB, Ulusal Bilim Vakfı'ndan fon almıştır. PBDB ayrıca Avustralya Araştırma Konseyi'nden de destek aldı. 2000'den 2010'a kadar, Kaliforniya Üniversitesi, Santa Barbara'da disiplinler arası bir araştırma merkezi olan Ulusal Ekolojik Analiz ve Sentez Merkezi'nde barındırıldı.[1] Şu anda University of Wisconsin-Madison'da bulunmaktadır ve önemli veri katkısında bulunanlardan oluşan uluslararası bir komite tarafından denetlenmektedir.

Paleobiyoloji Veritabanı, benzer bir entelektüel geçmişe sahip olan, ancak Kuvaterner'e (geç Pleistosen ve Holosen'e vurgu yaparak) on yıllardan bin yıllara kadar odaklanan Neotoma Paleoekoloji Veritabanı ile yakın çalışır. Neotoma ve Paleobiyoloji Veritabanı birlikte, paleoekolojik ve paleobiyolojik verilerin kolay ve ücretsiz paylaşımını desteklemek için kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan EarthLife Consortium 5 Mart 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'un kurulmasına yardımcı oldu.

Araştırmacılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Katkıda bulunan araştırmacıların kısmi listesi:[2]

Kurumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Katkıda bulunan kurumların kısmi listesi:[3]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "National Center for Ecological Analysis, an overview". 19 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2014. 
  2. ^ "Reference for contributing researchers". 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2021. 
  3. ^ "Reference for contributing institutions". 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]