Ottawa bayrağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ottawa bayrağı
Ayrıntılar
Kabul tarihiOcak 2000
Oran1:2
TasarımStilize edilmiş bir O ile ayrılmış mavi ve deniz mavisi renkler

Ottawa'nın resmi bayrağı stilize edilmiş beyaz bir "O" tasarımıyla vurgulanmıştır. Bu stilize O, hem bir akçaağaç yaprağını (Kanada'yı simgeleyen) hem de parlamento binalarının Barış Kulesi ve Merkez Bloğunu (Ottawa'yı simgeleyen) temsil etmek içindir. Tasarımın basit olması, ancak şenlikli görünmesi ve uçarken canlı bir hareket hissi yaratması amaçlanıyor.

Tasarım, yeni Ottawa Şehrini temsil etmek için seçilen mavi ve turkuaz renkleri kullanıyor. Mavi, Ottawa Nehri gibi Ottawa bölgesinin bir parçası olan nehirlerin ve su yollarının sembolüdür. Geniş deniz mavisi alanlar, bölgedeki geniş yeşil alan ve yaşam kalitesinin yanı sıra şehir içindeki ormanlar, ağaçlar ve park alanlarından bahseder. Ottawa "mega kentinin" kurulmasının ardından 1 Ocak 2000 tarihinde kabul edildi.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha önce Ottawa bayrağı mor, kırmızı ve mavi üç renkliydi. Bu bayrak 1901 yılında şehir tarafından kabul edildi ve değiştirildiğinde Kanada'daki en eski belediye bayrağıydı. Üç rengin monarşi için moru, Liberaller için kırmızıyı ve Muhafazakarlar için maviyi temsil etmesi amaçlandı.[1] Ancak bayrak popüler değildi ve çok azı görünüşünü beğeniyordu. Ayrıca rengin yanına renk koyarak hanedanlık armaları kurallarını da ihlal etti. 1987 yılında, onu çeki düzen vermek amacıyla, şehrin arması merkeze eklendi. Geçiş kurulu yeni şehrin yeni bir bayrak almasına karar verdiğinde çok az tartışma oldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Cyr, Jaques. "Flags in the Ottawa Valley". Flagscan. Vol. 8, No. 2, 1993. pp. 11-16

Harici bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]