Aşk Engel Tanımaz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Notting Hill (film) sayfasından yönlendirildi)
Aşk Engel Tanımaz
Notting Hill
Film afişi
YönetmenRoger Michell
YapımcıDuncan Kenworthy
SenaristRichard Curtis
OyuncularJulia Roberts
Hugh Grant
Rhys Ifans
Emma Chambers
Tim Mclnnerny
Gina McKee
Hugh Bonneville
MüzikTrevor Jones
DağıtıcıMCA-Universal
PolyGram Filmed Entertainment
CinsiSinema filmi
TürüRomantik
Komedi
Dram
RenkRenkli
Yapım yılı1999, Birleşik Krallık
Çıkış tarih(ler)i21 Mayıs 1999 (Birleşik Krallık)
28 Mayıs 1999 (ABD)
Süre124 dk.
Dilİngilizce
Bütçe42 milyon dolar
Hasılat116 milyon dolar
Resmî sitesi

Notting Hill (Türkçe: Aşk Engel Tanımaz), 1999 Birleşik Krallık yapımı romantik komedi-dram filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Will Thacker (Hugh Grant) Notting Hill'de seyahat kitapları satan bir kitabevi sahibidir. Boşanma sürecini pek idare edemeyen Will, Spike (Rhys Ifans) adında Galli ile ev arkadaşıdır. Bir gün dünyaca ünlü Hollywood oyuncusu Amerikalı Anna Scott (Julia Roberts), dükkâna Türkiye hakkında bir kitap satın almaya girer. Kısa bir süre sonra, ikisi sokakta birbirlerine çarpmasıyla Will'in elindeki portakal suyu her ikisinin üstüne dökülür. Will Anna'yı evine üstüne değiştirmesi için tam yolun karşısındaki evine davet eder. Anna teklifi kabul eder. Anna üstünü değiştirirken Will mutfağın dağınıklığını toplar. Anna'nın sürpriz öpücüğü karşılıklı etkileşimin tohumlarını ekmiştir.

Genel İzlek[değiştir | kaynağı değiştir]

Günler sonra Will Spike'a herhangi bir telefon mesajı olup olmadığını sorar. Spike Will'e gelen mesajları not etmekte ve hatırlamakta güçlük çeker ama "Anna adında bir Amerikalı kız" çağrışımı yapmıştır. Anna takma bir adla Ritz'te oturmakta olup Will'i davet etmiştir. Vardığında Anna'nın odası basın mensuplarıyla dolmuş ve Will de kendisini sahte bir basın mensubu olarak bulmuştur. O anki panikle masada duran Horse & Hound dergisini görerek kendisini o dergiden geldiğini söylemiştir. Anna'nın yeni filmi Helix'i görmemiş olmasına rağmen tüm film ekibiyle söyleşi yapmak zorundadır. Anna ile konuşabilme fırsatını yakalayan Will, kızkardeşi Honey'nin doğumgününe Anna'yı davet eder.

Max ve Bella'nın (Gina McKee) evinde Anna, Will'in arkadaş çevresiyle ve ortaya sunulan 'son brovni' bahsiyle evinde gibi hisseder. Anna, Will'i otel odasına davet eder ve beklenmedik bir şekilde Anna Amerikalı erkek arkadaşıyla karşılaşır.

Bir süre sonra Anna, Will'in kapısının basamaklarına dayanıp Will'e çok zor durumda olduğunu çünkü onu küçük düşürtecek fotoğraflar basına sızdığını söyler. Çok zor durumda olduğunu ve saklanabileceği tek yerin Will'in evi olduğunu belirtir. Böylece birbirlerine tekrar bağlanırlar ve Will Anna'ya yeni filminin repliklerini ezberlemesinde ona yardım eder. Ancak sabah, kapısının önüne doluşmuş izdihamda kapıyı açarak afallamıştır.

Final[değiştir | kaynağı değiştir]

Will'in bir Henry James filmi yap tavsiyesi üzerine Anna İngiltere'ye dönmüştür. Anna, film setine Will'i davet etmiştir ve Will de sette replikleri kulaklıktan dinlemektedir. Will'in Anna'nın başrol oyuncularından birine Will'in "neden burada olduğunu bilmediğim bir adam" dediğini duymasıyla oradan ayrılır. Sonraki gün Anna bağlarını yeniden kuvvetlendirmek amacıyla kitabevine bir hediye çerçeveyle uğrar ama Will onu reddeder. Bu olaydan sonra Will arkadaşlarına doğru mu yanlış mı yaptığı konusunda danışır. Arkadaşları ilk başta verdiği kararı doğru bulsa da, sonra Will'in dünyadaki en büyük hatasını yaptığını ona söylerler. Hemen harekete geçip Max'in arabasıyla Londra'da Anna'yı deli gibi aramaktadırlar. Anna'nın Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmeden önce yaptığı basın toplantısına yetişirler ve Will başarılı bir şekilde Anna'nın İngiltere'de onunla kalmasına razı eder ardından evlenirler ve çocukları olur .