Nogitsune

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dark Kitsune
Nogitsune

Nogitsune bir Yõkai türüdür.

Nogitsune,Yako,Void Kitsune,Dark kitsune,Vahşi kitsune vb.gibi isimleri vardır.

Nogitsune Kitsune gibi bir tilki ruhudur.Kitsuneye benzemeyen Nogitsune Tanrı Inari’yi reddettiği, insanların ve diğer tilki ruhlarının arasında kaos ve telaşa sebep olmayı tercih ettiği düşünülür.Kısacası kötü, şekil değiştiren vahşi tilki.

İnsanları kandırır ve ruhlarına sahip olurlar.Kitsune'den farklı olarak Nogitsune yalancı ve düzenbazdır.Ama kitsune gibi verdiği sözleri unutmazlar.Kaos ve acıdan beslenirler.Hırsızlık yapmayı severler, görünüşleriyle avını kolayca yakalaya bilirler.Nogitsune bir insana sahip olduğunda sahip olduğu insanın şekline gire bilir.Eğer bir insana sahip olursa ilk göstericeği belirti soluk hafif parlayan gözlerdir.

İnsanlarla oynamayı, onları kandırmayı çok severler.Böylece kaos yaratırlar.

Nogitsune daha çok kadınları hedef alır.100 yaşını geçen bir nogitsune aynı kitsune gibi özel güçlere sahip olur.Ölümsüzdürler.Kara mizah anlayışları vardır.Efsanelerde nogitsune'in bir insana sahip olduğu zaman o insanın bedeninde şiş oluştuğu ve dokunulursa bedenin başka bir yerinde yeniden çıktığı söyleniyor.

Nogitsune keskin şeylerden ve köpeklerden korkar.Bir köpek havlaması onları normal formuna döndüre bilir.

Bazı kaynaklarda Nogitsune "Yako" olarak da adlandırılıyor. Yakoların görünüşü hemen hemen birçok efsanelerde aynıdır.Gerçek tilkilerin aksine siyah renktedirler.

Bazı kaynaklarda ise Nogitsune'nin "9 Kuyruklu Tilki" olduğu söyleniyor.İnsan kılığına girebilirler. Beyaz ya da altın kuyrukları olduğu söyleniyor.Fazla kuyruk olması onları daha güçlü, akılı olduğunu gösterir.Nogitsune'in yaklaşık 1000 yaşın üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Bu tilkiler yağmalamayı çok severler.Gece vakti her hangi bir evden bir şeyler çalmaya bayılırlar.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yokai.com" (İngilizce). 5 Mart 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2020.