İçeriğe atla

Nissi Plajı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nissi Plajı, Aya Napa, Kıbrıs'ta bulunan popüler bir plajdır.

Plaj 500 metre uzunluğa kadar uzanmaktadır ve su o kadar temizdir ki Mavi Bayrak ödülüne sahip olmuştur.[1] Kendi koyu boyunca uzanan plaj, adını plaja yakın Nissi (Yunanca: Νησί) isimli küçük bir adadan almaktadır. Bu adaya sığ sulardan kolayca ulaşılabilmektedir. Ada az görülen yerel bitki örtüsü ile kaplıdır.

Nissi Plajı, 2002'den beri yaz sezonunda BBC'nin Radio 1 Roadshow'u aracılığıyla yayınlanan canlı programları takip eden kulüp tutkunları için popüler bir destinasyon haline gelmiştir. Nissi Koyu Plajı Barı, gün boyunca şarkıları çalmasıyla ve köpük partisi, konuk DJ'ler ile beraber defileler gibi etkinlikler düzenlemesiyle beraber yerliler ve turistler arasında çok ünlü hale gelmiştir.[2][3] Plajda su kayağı ve rüzgar sörfü gibi su sporları da yapılabilmektedir. Ayrıca halka açık bir şekilde kullanılabilen plaj voleybolu kortları da mevcuttur.[4]

2005 yılında, körfezin batı sınırları boyunca yapılan arkeolojik kazılar, 12.000 yıl öncesine ait ateş yakma ekipmanlarını ortaya çıkardı ve bu, bölgenin adadaki ilk insanlar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış olabileceğine işaret ediyordu.[2][5]

Resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nissi". web.archive.org. 24 Nisan 2008. 24 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2021. 
  2. ^ a b "The Times & The Sunday Times". www.thetimes.co.uk (İngilizce). 7 Aralık 1998 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2021. 
  3. ^ "BBC - Radio 1 - Ibiza". www.bbc.co.uk. 3 Ağustos 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2021. 
  4. ^ CyprusNet. "Nissi Beach: the beautiful beach of Ayia Napa". Cyprus Hotels (İngilizce). 17 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2021. 
  5. ^ ""Flints give Cyprus oldest seafaring link in Med"". [ölü/kırık bağlantı]