Nina L. Hruşçova

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nina Lvovna Hruşçova
2014 Ulusal Kitap Festivalinde
Doğum1964
Moskova, RSFSC, Sovyetler Birliği
MeslekUluslararası İlişkiler Profesörü
Alma materMoskova Devlet Üniversitesi;
Princeton Üniversitesi
Resmî site

Nina Lvovna Hruşçova (Нина Львовна Хрущёва, /xrʊ.ˈɕo.və/) New School (New York, ABD) Uluslararası İlişkiler Profesörü, Dünya Politika Enstitüsü (New York, ABD) Kıdemli Öğretim Üyesi ve Dünya Gazeteleri Birliği Project Syndicate yazarı.[1][2]

Aile[değiştir | kaynağı değiştir]

Hruşçova eski Sovyet lideri Nikita Hruşçov'un büyük torunu (ve evlat edinme yoluyla torunu) olarak 1964'te Moskova'da doğdu. Hruşçov'un oğlu Leonid II. Dünya Savaşında ölünce iki yaşındaki kızı Julia'yı babası Nikita Hruşçov evlat edindi. Böylece torun Julia Hruşçov evlat edinme yoluyla kızı oldu. Julia Hruşçov'un kocası ve Nikita Hruşçov'un babası Lev Petrov 1970 yılında 47 yaşında öldü.[3]

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Nina Hruşçova Moskova Devlet Üniversitesinde Rusça ana dalında lisans eğimini 1987'de tamamladıktan sonra ABD'ye giderek Princeton Üniversitesinde (New Jersey) karşılaştırmalı edebiyat alanında doktorasını 1998'de bitirdi.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Hruşçova 2002 - 2004 arasında Columbia Üniversitesi Uluslararası ve Halkla İlişkiler Okulunda (New York, ABD) yardımcı doçent olarak görev yaptı.

Princeton İleri Araştırma Enstitüsü Tarihsel Araştırmalar Okulunda iki yıllık bir araştırma görevi üstlendi ve ardından New York Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Doğu Avrupa Anayasa İncelemeleri Editör Yardımcısı olarak görev yaptı.

New York Carnegie Şirketinden Büyük Göçmenler: Amerika'nın Gururu Ödülü almıştır.

Şu anda New York'ta özel bir araştırma üniversitesi olan New School'da Uluslararası İlişkiler Lisansüstü Programında Profesör 18 Ağustos 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Dış İlişkiler Konseyi 8 Aralık 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. üyesidir.

Hruşçova çok sayıda makalenin yazarı, Dünya Politika Enstitüsü Rusya Projesi 25 Nisan 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. müdürü, Dünya Gazeteler Birliği Project Syndicate yazarı ve Rusya editörüdür. Makaleleri Newsweek, New York Times, Wall Street Journal, Financial Times gibi çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmıştır.

Imagining Nabokov: Russia Between Art and Politics (Yale UP, 2008) ve The Lost Khrushchev: A Journey into the Gulag of the Russian Mind (Tate, 2014) kitaplarının yazarı ve In Putin's Footsteps: Searching for Putin'in ortak yazarıdır. Rusya'nın On Bir Zaman Dilimi Boyunca Bir İmparatorluğun Ruhu 29 Aralık 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (St. Martin's Press, 2019) kitabının yazarlarından biridir.

Eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Harici video
Nina L. Khrushcheva, Associate Professor, The New School, France24, 2014-02-28

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Great Immigrants of America - Nina Khrushcheva" (İngilizce). Carnegie Corporation of New York, USA. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2017. 
  2. ^ "Nina L. Khrushcheva". The World's Opinion Page (İngilizce). Project Syndicate. 29 Aralık 2021. 30 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2021. 
  3. ^ "Lost Khrushchev" (İngilizce). 19 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2014.