Natalia Pasternak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Natalia Pasternak
Pasternak, 2018
Doğum15 Mayıs 1976 (47 yaşında)
São Paulo, Brezilya
MilliyetBrazilian
Mezun olduğu okul(lar)São Paulo Üniversitesi
Resmî siteiqc.org.br/diretoria/natalia-pasternak
Kariyeri
DallarıMikrobiyolog
Moleküler genetik
Çalıştığı kurumlarSão Paulo Üniversitesi
TezThe regulation of alkaline phosphatase by the sigma factor S of RNA polymerase from Escherichia coli (2006)
Doktora
danışmanı
Beny Spira

Natalia Pasternak, Brezilyalı mikrobiyolog.

São Paulo Üniversitesi'nde Bakteriyel Genetik alanında doktora ve doktora sonrası dereceleri bulunmaktadır. "Pint of Science" festivalinin (Birleşik Krallık) eski Brezilya direktörüdür ve Brezilya ulusal gazetesi "O Globo", The Skeptic dergisi (Birleşik Krallık) ve Medscape (WebMD) için köşe yazarlığı yapmaktadır. Fundação Getúlio Vargas, São Paulo'daki Kamu Yönetimi Okulu'nda misafir profesör olarak ve São Paulo Üniversitesi'nde araştırma işbirlikçisi olarak çalışmaktadır. Ayrıca, haftalık iki radyo programı "The Hour of Science"ı CBN ulusal radyo istasyonunda sunmaktadır. Şu anda, Question of Science dergisinin yayıncısı ve Question of Science Enstitüsü başkanıdır.

Natalia Pasternak iki kitap yazdı, biri "Günlük hayatımızdaki Bilim" adlı kitabıyla 2021'de Brezilya Ulusal Edebiyat Ödülü'nü kazandı, diğeri ise "Gerçekliğe Karşı: Bilim İnkarcılığı, Nedenleri ve Sonuçları" adlı kitabıdır. BBC tarafından 2021'in en etkili 100 kadını arasında yer aldı ve şu anda Columbia Üniversitesi Bilim ve Toplum Merkezi'nde Yardımcı Kıdemli Araştırma Görevlisi olarak çalışıyor. Araştırmaları, bilim iletişiminin nasıl geliştirileceğine ve yanlış bilgilendirmeyle nasıl mücadele edileceğine odaklanıyor.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Natalia Pasternak Taschner". scienceandsociety.columbia.edu. 10 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2023.