Mucizeler Kursu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mucizeler Kursu (A Course in Miracles), zihni eğitmek, yanlış öğrendiklerimizin düzeltilmesini sağlamak için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Temel olarak üç ana kitaptan oluşur. Metin, Öğrencilere Çalışma Kitabı ve Öğretmenlere El Kitabından oluşan bu üç kitap 1965 ve 1972 yılları arasında Dr. Helen Shucman tarafından kaleme alınmıştır. O sırada Columbia Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olan Helen Shucman’ın birlikte çalıştığı ve aynı zamanda bölüm başkanı olan Dr. William Thetford’un Mucizeler Kursunun kaleme alınışında önemli rolü olmuştur. Helen’a göre Mucizeler Kursu, iç sesi tarafından yazdırılmıştır. William Thetford’un desteği olmadan Helen’ın bu görevi tamamlayamayacağını belirtmesi nedeniyle her ikisi de kitabı kaleme alan kişiler olarak anılır.[1]

Mucizeler Kursu orijinal dilindeki üçüncü baskısıyla birlikte üç kitabı içine alacak şekilde tek cilt olarak basılmıştır. Ayrıca, benzer bir süreçle sonradan yazılmış olan ekler de (Psikoterapi: Amaç, Süreç ve Uygulama ile Dua Şarkısı) bu kitabın sonuna eklenmiştir.

Metinde kursun teoriği şiirsel bir dilde anlatılır. Öğrencilere Çalışma Kitabı 365 dersten oluşmaktadır. Derslerin amacı, metinde teorisi verilen öğretinin hayata geçirilmesini sağlamaktır. Öğretmenlere El Kitabında ise metinde işlenen önemli konular soru cevap formatında tekrar ele alınarak vurgulanmıştır.

Kitap 28 ayrı dile çevrilmiştir. Tüm kitapları / ciltleri içeren Türkçesi Haziran 2019’dan beri e-kitap olarak mevcuttur.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ A course in miracles : combined volume. Third edition. Foundation for Inner Peace. Mill Valley, CA. ISBN 978-1-883360-25-2. OCLC 190860865. 
  2. ^ "MUCİZELER KURSU ekitaplar by Dr. Helen Schucman (Scribe)". Rakuten Kobo. 8 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2020.