Muğla ilindeki sağlık kurumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste Muğla ilindeki sağlık kurumlarını ve bu kurumlara ait bilgileri içerir.

Hastaneler[değiştir | kaynağı değiştir]

Hastanelere ait istatistiksel bilgiler Muğla Sağlık Müdürlüğü'nün 2011 yılı verilerine dayanılarak yazılmıştır. Liste, Muğla ilinde çalışan devlet ve özele ait tüm kamu hastanelerini gösterir.[1][2]

Hastane adı Bulunduğu ilçe Mahalle/Mevki Yatak sayısı Poliklinik sayısı Genel ağ
Bodrum Devlet Hastanesi Bodrum Yeniköy 77 337.540 http://www.bodrumdh.gov.tr/
Özel Bodrum Hastanesi Bodrum Türkkuyusu 38 37.613 http://www.ozelbodrumhastanesi.com/
Universal Hospital Bodrum Cevat Şakir 94 28.278 http://www.uhg.com.tr/
Dalaman Devlet Hastanesi Dalaman Gazi bulvarı 30 143.864 http://88.249.226.240/
Datça Devlet Hastanesi Datça İskele 26 72.175 http://88.247.208.232/
Fethiye Devlet Hastanesi Fethiye Akarca 223 462.752 http://www.fethiyedh.gov.tr/
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Fethiye Tuzla 35 180.395 http://www.esnafhastanesi.com/
Letoon Hastanesi Fethiye Pazaryeri 50 49.264 http://www.letoonhospital.com.tr/
KartalGöz Fethiye Göz Hastanesi Fethiye Zincirli Kavak http://www.kartalgoz.com
Kavaklıdere İlçe Hastanesi Kavaklıdere 10 http://kavaklidere.gov.tr/?page_id=353
Köyceğiz Devlet Hastanesi Köyceğiz Gelişim 42 133.377 http://www.koycegizdh.gov.tr/
Marmaris Devlet Hastanesi Marmaris Çamdibi 79 271.715 http://212.156.143.90/
Ahu Hetman Hastanesi Marmaris Hatipirimi 36 50.382 http://www.ahuhetman.com/
Private Caria Hospital Marmaris Çıldır
75.Yıl Milas Devlet Hastanesi Milas Aydınlıkevler 173 330.495 http://www.milasdh.gov.tr/
Milas İzan Özel Hastanesi Milas 48 150.813 http://www.izansaglik.com/
Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Menteşe Orhaniye 501 http://www.mugladh.com/
Muğla Yücelen Hastanesi Menteşe Kötekli 50 145.745
Güney Göz Hastanesi Menteşe Emirbeyazıt 11 15.507
Ortaca Devlet Hastanesi Ortaca Cumhuriyet Cd. 52 159.815
Ortaca Yücelen Hastanesi Ortaca Atatürk Cad 31
Yatağan Devlet Hastanesi Yatağan Yenimahalle 51 170.966 http://88.247.209.152:4809

Toplum Sağlığı Merkezleri[değiştir | kaynağı değiştir]

TSM Bağlı ASM sayısı Bağlı AHM sayısı Genel ağ
Bodrum Toplum Sağlığı Merkezi 16 43 http://www.bodrum.gov.tr/default_B0.aspx?content=1027
Dalaman Toplum Sağlığı Merkezi 3 http://www.dalaman.gov.tr/default_B0.aspx?id=260
Datça Toplum Sağlığı Merkezi 2 http://www.datca.gov.tr/#
Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi 22 http://www.fethiye.gov.tr/default_B1.aspx?content=72
Kavaklıdere Toplum Sağlığı Merkezi 3 http://kavaklidere.gov.tr/?page_id=353
Köyceğiz Toplum Sağlığı Merkezi 5 http://www.koycegiz.gov.tr/default_B0.aspx?content=1064
Marmaris Toplum Sağlığı Merkezi 7 http://www.marmaris.gov.tr/saglik_grup_baskanligi.php
Milas Toplum Sağlığı Merkezi 17 http://www.milas.gov.tr/default_B0.aspx?content=1091
Muğla Toplum Sağlığı Merkezi 14 http://www.muglasm.gov.tr/
Ortaca Toplum Sağlığı Merkezi 4 http://www.ortaca.gov.tr/default_B1.aspx?content=282
Ula Toplum Sağlığı Merkezi 6 http://www.ula.gov.tr/saglik.html
Yatağan Toplum Sağlığı Merkezi 7 http://www.yatagan.gov.tr/

Aile Sağlığı Merkezleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Verem Savaş Dispanserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Fethiye Verem Savaş Dispanseri
  • Milas Verem Savaş Dispanseri
  • Muğla Verem Savaş Dispanseri
  • Bodrum Verem Savaş Dispanseri

Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Fethiye Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi
  • Muğla Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi

Halk Sağlığı Laboratuvarları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bodrum Halk Sağlığı Laboratuvarı
  • Fethiye Halk Sağlığı Laboratuvarı
  • Marmaris Halk Sağlığı Laboratuvarı
  • Muğla Halk Sağlığı Laboratuvarı
  • Milas Halk Sağlığı Laboratuvarı

Hastane dışı özel sağlık kurumları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Özel Yücel Sağlık Polikliniği (Muğla)

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Devlet Hastaneleri
  2. ^ Özel Hastaneler