Moves in the field

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Moves in the Field" (MIF) (çev.'Sahadaki/alandaki Hareketler'), temel buz pateni becerisini ve kenar kontrolünü vurgulayan artistik buz pateni (patinaj) unsurlarına verilen bir isimdir. Rekabetçi bir program yani yarışma bağlamında, 'moves in the field' arasında spiraller, spread eagle'lar, Ina Bauer'lar, hidroblading ve benzeri genişletilmiş ve uzatılmış kenar hareketleri yer alır.[1]

Amerika Birleşik Devletleri'nde, "moves in the field", giderek zorlaşıp daha zor kenar ve adım desenleri ve modellerinden oluşan beceri testlerini de ifade edip atıfta bulunur. Benzer kavramlar Birleşik Krallık'ta "field moves" (çev.'saha hareketleri') ve Kanada'da "skating skills" (çev.'paten becerileri') olarak adlandırılır. 1990 yılında uluslararası yarışmalardan zorunlu figürlerin kaldırılmasının ardından, çeşitli ülkelerdeki artistik patinaj federasyonları, zorunlu figürlerde öğretilen aynı unsurları serbest buz pateni formatı içinde öğretmek için bu testleri geliştirdiler.[2] Dana önce bracket turn, rocker turn ve counter turn gibi gelişmiş hareketleri, zorunlu figürlerde yaparak öğrenen patenciler, artık bu unsurların buz üzerinde kesin desenlerin ve kalıpların izlenmesine odaklanmak yerine güç, duruş ve akış üzerinde durulan ve vurgu yapılan standart adım dizileri içinde ve bağlamında öğretiliyor.

A.B.D. Buz Pateni Federasyonu, her patencinin, farklı seviyelerdeki yarışmalara hak kazanıp katılmak için "Moves in the Field" testinin yanı sıra serbest program veya serbest dans testinden geçmesini gerektirir. Patenciler, seviyeye kabul edilmek için model boyunca yeterli güç, çeviklik, kenar kontrolü ve uzatma sergilerken, belirtilen şekilde her saha hareketini gerçekleştirmelidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Special Regulations & Technical Rules: Single & Pair Skating and Ice Dance 2008" (PDF). International Skating Union. 28 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  2. ^ Loosemore, Sandra (16 Aralık 1998). "'Figures' don't add up in competition anymore". CBS Sportsline. 27 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi.